Περισσότερες από το αναμενόμενο διαμορφώθηκαν οι προσλήψεις στις ΗΠΑ τον Μάιο, στέλνοντας σήμα ότι η αγορά εργασίας παραμένει ισχυρή, ψαλιδίζοντας τις προσδοκίες για τη μείωση των επιτοκίων από την Federal Reserve.

Οι προσλήψεις εκτός γεωργικού τομέα  αυξήθηκαν κατά 272.000 τον μήνα, από 165.000 τον Απρίλιο. Διαμορφώθηκαν δε πολύ υψηλότερα από την εκτίμηση του Dow Jones για 190.000. Ταυτόχρονα, το ποσοστό ανεργίας ανήλθε στο 4%, την πρώτη φορά που ξεπέρασε αυτό το επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2022. Η αύξηση ήρθε παρόλο που το ποσοστό συμμετοχής στο εργατικό δυναμικό μειώθηκε στο 62,5%, μειωμένο κατά 0,2%. Ωστόσο, η έρευνα των νοικοκυριών που χρησιμοποιήθηκε για τον υπολογισμό του ποσοστού ανεργίας έδειξε ότι το επίπεδο των ατόμων που ανέφεραν ότι κατέχουν θέσεις εργασίας μειώθηκε κατά 408.000.

ΗΠΑ: Επιβραδύνθηκαν οι προσλήψεις στον ιδιωτικό τομέα

Οι τομείς στους οποίους σημειώθηκαν οι περισσότερες προσλήψεις είναι  υγειονομική περίθαλψη, την κυβέρνηση και τον ελεύθερο χρόνο και τη φιλοξενία, σύμφωνα με τις πρόσφατες τάσεις. Οι τρεις τομείς πρόσθεσαν αντίστοιχα 68.000, 43.000 και 42.000 θέσεις. Οι τρεις κλάδοι αντιπροσώπευαν περισσότερα από τα μισά κέρδη.

Άλλοι σημαντικοί τομείς ανάπτυξης ήταν οι επαγγελματικές, επιστημονικές και τεχνικές υπηρεσίες (32.000), η κοινωνική βοήθεια (15.000) και το λιανικό εμπόριο (13.000).

Όσον αφορά τους μισθούς, οι μέσες ωριαίες αποδοχές ήταν επίσης υψηλότερες από τις αναμενόμενες, σημειώνοντας άνοδο 0,4% σε μηνιαία βάση και 4,1% σε σχέση με πέρυσι. Οι αντίστοιχες εκτιμήσεις αφορούσαν αυξήσεις 0,3% και 3,9%.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης στο χρηματιστήριο έχασαν έδαφος ενώ οι αποδόσεις των ομολόγων αυξήθηκαν μετά την έκθεση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή