Η Kia προειδοποιεί τους ιδιοκτήτες σχεδόν 463.000 δημοφιλών SUV Telluride στις Ηνωμένες Πολιτείες να τα κρατούν σταθμευμένα έξω και μακριά από κτίρια, επειδή τα μπροστινά καθίσματα μπορεί να αρχίσουν να καίγονται.

Οι διακόπτες ελέγχου των καθισμάτων στα μπροστινά ηλεκτρικά καθίσματα των SUV μπορεί να μην ευθυγραμμιστούν σωστά και να κολλήσουν εάν χτυπηθούν δυνατά από κάτι, σύμφωνα με τα έγγραφα ανάκλησης που κατατέθηκαν στην Εθνική Υπηρεσία Οδικής Ασφάλειας (NHTSA), σημειώνει το CNN. Εάν συμβεί αυτό, ένας μικρός ηλεκτροκινητήρας που κινεί το κάθισμα μπορεί να λειτουργεί συνεχώς και να υπερθερμανθεί.

Σάλος στην Ιαπωνία με αλλοιωμένα στατιστικά ασφαλείας – Τι κάνουν Τoyota-Mazda

Η ανάκληση αφορά τα μοντέλα Kia Telluride ετών 2020 έως 2024. Το Telluride, ένα ευρύχωρο SUV με τρεις σειρές καθισμάτων, ήταν ένα εξαιρετικά δημοφιλές μοντέλο για την κορεατική αυτοκινητοβιομηχανία. Σχεδιασμένο στην Καλιφόρνια και κατασκευασμένο στη Τζόρτζια, το Telluride δημιουργήθηκε ειδικά για να προσελκύσει Αμερικανούς πελάτες. Όταν κυκλοφόρησε για πρώτη φορά, οι αντιπρόσωποι δεν μπορούσαν να διατηρήσουν αρκετά αποθέματα για τους πελάτες.

Πως εντοπίστηκε το πρόβλημα

Το πρόβλημα παρατηρήθηκε για πρώτη φορά από την Kia το 2022, όταν ένας πελάτης ανέφερε ότι έβγαινε καπνός κάτω από το κάθισμα του οδηγού του Telluride, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που παρείχε η Kia στην NHTSA. Το 2023, ένας άλλος πελάτης παραπονέθηκε για μυρωδιά καπνού από το ηλεκτρικό κάθισμα του συνοδηγού, το οποίο δεν λειτουργούσε. Άλλες παρόμοιες περιπτώσεις αναφέρθηκαν αργότερα το ίδιο έτος. Το 2024, τουλάχιστον ένας ιδιοκτήτης Kia ανέφερε ότι το κάθισμα του οδηγού έπιασε φωτιά ενώ οδηγούσε.

Η έρευνα της Kia κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το πρόβλημα αφορούσε τους διακόπτες του ηλεκτρικού καθίσματος που μπορεί να έχουν υποστεί ζημιά με τρόπο που να προκαλεί υπερθέρμανση του μοτέρ του.

Η Kia θα στείλει στους ιδιοκτήτες των ανακληθέντων οχημάτων επιστολές, αρχής γενομένης από τα τέλη Ιουλίου, ζητώντας τους να φέρουν τα SUV τους σε μια αντιπροσωπεία της Kia για επισκευή, χωρίς κόστος. Οι τεχνικοί σέρβις στις αντιπροσωπείες θα εγκαταστήσουν ενισχύσεις και βελτιωμένους διακόπτες για να αποτρέψουν τα καθίσματα από το να παίρνουν φωτιά. Η Kia ανακάλεσε περισσότερα από 400.000 Telluride νωρίτερα φέτος για ένα άλλο πρόβλημα που θα μπορούσε να τους επιτρέψει να κινηθούν ενώ είναι παρκαρισμένα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή