
Τo σχέδιό του να εισχωρήσει στην λιανική αγορά ενέργειας της Μεγάλης Βρετανίας ξεδίπλωσε ο Ευάγγελος Μυτιληναίος, μιλώντας στην Telegraph.
Ενέργεια: Νέο τοπίο από τα διυλιστήρια μέχρι το ρεύμα – Η μάχη της πίτας των 37 δισ.
Όπως ανέφερε στη βρετανική εφημερίδα, ελπίζει να πραγματοποιήσει μια σειρά από συμφωνίες κατά την ένταξή του στο βρετανικό χρηματιστήριο ώστε να εισχωρήσει στην αγορά.
Ο κ. Μυτιληναίος σχεδιάζει όπως είπε μια σειρά από γρήγορα deals το επόμενο διάστημα, με στόχο να ανταγωνιστεί αντίστοιχες βρετανικές εταιρείες ενώ επιφύλαξε θερμά λόγια στις αγγλικές εταιρείες Octopus και Ovo που δραστηριοποιούνται στην αγορά.
«Θαυμάζω την Octopus και πραγματικά θαυμάζω τον τρόπο που έχει εξελιχθεί. Έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά. Εμείς αγαπάμε τον ανταγωνισμό. Αγαπάμε και τις προκλήσεις» είπε.
Η Metlen παρουσιάζεται από την Telegraph στο βρετανικό κοινό ως ένας όμιλος ετερογενών δραστηριοτήτων που περιλαμβάνει μέταλλα, ενέργεια και κατασκευές έχοντας ήδη μια ισχυρή παρουσία στην αγορά προμήθειας στην Ελλάδα.
Όπως επισημαίνει η βρετανική εφημερίδα, η εταιρεία, η οποία μετονομάστηκε τις προηγούμενες μέρες στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για την είσοδο στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, έχει κατασκευάσει ηλιακά πάρκα στο Ηνωμένο Βασίλειο και αναπτύσσει υποδομές για το Εθνικό Δίκτυο, συμπεριλαμβανομένων γραμμών υψηλής τάσης, και του εμβληματικού έργου Eastern Green Link 1.
«Ξεκινήσαμε από το μηδέν»
Αναφερόμενος στις εγχώριες δραστηριότητες, κ. Μυτιληναίος περιέγραψε την διαδρομή της Metlen στην ελληνική αγορά ηλεκτρισμού. «Ξεκινήσαμε στην Ελλάδα πριν δέκα χρόνια από το μηδέν όταν υπήρχε μόνο ένα κρατικό μονοπώλιο. Έτσι ξέρουμε πολύ καλά πώς να ξεκινήσουμε και τώρα από την αρχή μια δραστηριότητα και έχουμε αναπτύξει όλες τις δεξιότητες και τον εξοπλισμό για να ανταποκριθούμε στη δουλειά».
Διευκρίνισε μάλιστα ότι η φιλοδοξία του να εισχωρήσει στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας του Ηνωμένου Βασιλείου δεν επηρεάστηκε από την τρέχουσα πολιτική αβεβαιότητα που προκύπτει από τις εκλογές. Όπως είπε, η τροφοδοσία και η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας είναι ένα από τα πιο ευαίσθητα πολιτικά ζητήματα στην οικονομία γιατί επηρεάζει το σύνολο του πληθυσμού. «Έχουμε συνηθίσει σε αυτό. Έχουμε συνηθίσει το πήγαινε έλα των πολιτικών για την ενέργεια και μέχρι να διευθετηθεί η ενεργειακή μετάβαση με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, θα έχουμε ένα ευαίσθητο ρυθμιστικό περιβάλλον».
Κατά την Telegraph ο κ. Ευάγγελος Μυτιληναίος, βρίσκεται στη διαδικασία εισαγωγής του ομίλου του στο χρηματιστήριο στο Λονδίνο, θεωρώντας μια πιθανή αποτίμηση έως 5 δισ. λιρών, κάτι που εκτιμάται ότι θα την εντάξει στο δείκτη μετοχών FTSE 100 blue –chip. Η είσοδος στο LSE προβλέπεται να ολοκληρωθεί στις αρχές του 2025.
Όπως τονίζεται, η Metlen σχεδιάζει να διατηρήσει την υπάρχουσα χρηματιστηριακή της αγορά στην Αθήνα, και να κάνει παράλληλα το Λονδίνο την κύρια βάση της.


Latest News

Ο εκβιασμός Τραμπ και το δίλημμα της ΕΕ - Θα επιστρέψει στο ρωσικό αέριο;
Πόσο μπορεί να εμπιστευτεί την αδιάλλειπτη προμήθεια σε φυσικό αέριο από τις ΗΠΑ η ΕΕ; - Μπορεί να δημιουργηθεί μια νέα ενεργειακή εξάρτηση;

Οι στόχοι της Ελλάδας για την πράσινη μετάβαση - Τι είπαν Παπασταύρου - Hoekstra
Οι προτεραιότητες για την πράσινη μετάβαση - Εξελίξεις για το Κοινωνικό Ταμείο για το Κλίμα

Politico: Με αγορές LNG θα επιχειρήσει η ΕΕ να κατευνάσει τον Τραμπ
Η ΕΕ σχεδιάζει να ανοίξει ξανά συνομιλίες για την ενίσχυση των αγορών LNG από τις ΗΠΑ, σύμφωνα με το Politico

Πακιστάν - Τουρκία θα ερευνήσουν το 4ο μεγαλύτερο κοίτασμα υδρογονανθράκων του κόσμου
Πακιστάν και Τουρκία υπέγραψαν αυτή την εβδομάδα συμφωνία στο Ισλαμαμπάντ για να υποβάλουν από κοινού προσφορά για 40 υπεράκτια οικόπεδα

McKinsey & Company: Πόσο έτοιμη είναι η Ελλάδα για τα νέα δεδομένα της ενεργειακής μετάβασης;
Η ενεργειακή μετάβαση βρίσκεται σε φάση επαναπροσδιορισμού και ο κλάδος της Ενέργειας στην Ελλάδα, καλείται να προσεγγίσει εκ νέου τις προτεραιότητές του, επισήμανε ο Λευτέρης Χαραλάμπους της McKinsey

Υπεγράφη η δεύτερη Υπουργική Απόφαση για τη Chevron
Η σημερινή Υπουργική Απόφαση για τη C\hevron έρχεται σε συνέχεια της αποδοχής της εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τις εν λόγω θαλάσσιες περιοχές

Delphi Economic Forum X: Η Ελλάδα κόμβος ενεργειακής ασφάλειας στην περιοχή
O υφυπουργός Ενέργειας, Νίκος Τσάφος μαζί με τον Geoffrey R. Pyatt, υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ ανέδειξαν τον ρόλο της Ελλάδας στην ενεργειακή ασφάλεια της περιοχής

Πρωτοβουλία Παπασταύρου στην ΕΕ για τις τιμές ενέργειας - Το στοίχημα του καλοκαιριού
Οι πέντε χώρες που ενώνουν τις δυνάμεις τους προκειμένου να μην παρατηρηθούν οι στρεβλώσεις το περασμένου καλοκαιριού

Μετά το Πάσχα η κρατική επιδότηση ρεύματος για τους μικρομεσαίους
Εντός των επόμενων εβδομάδων, θα υπάρξουν νεότερες ανακοινώσεις για δράσεις υποστήριξης των επιχειρήσεων, σύμφωνα με τον υπουργό Ενέργειας

Παπασταύρου: Τέλος Απριλίου οι διαγωνισμοί για τα blocks που ζητά η Chevron
Ο Σταύρος Παπασταύρου, υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας μιλώντας στο Delphi Economic Forum εκτίμησε ότι οι διαγωνισμοί για τις έρευνες υδρογονανθράκων που διεκδικεί η Chevron Νότια της Πελοποννήσου και της Κρήτης θα έχουν ολοκληρωθεί τον Αύγουστο