Στην εξαγορά δύο ελληνικών εταιρειών στρέφεται η Ideal Holdings, ενώ εξετάζει το ενδεχόμενο απόκτησης επιχειρήσεων και από άλλους κλάδους.

Στο πλαίσιο της ετήσιας γενικής συνέλευσης ο πρόεδρος του εισηγμένου ομίλου Λάμπρος Παπακωνσταντίνου ανέφερε ότι η εν λόγω συμφωνία αναμένεται να κλείσει κοντά στον ερχόμενο Σεπτέμβριο, επιβεβαιώνοντας σχετικό δημοσίευμα του OT περί επικείμενου deal στον χώρο της πληροφορικής.

Ideal Holdings: Έρχεται νέο επενδυτικό «χτύπημα» στον χώρο της Πληροφορικής

O κ. Παπακωνσταντίνου υπενθύμισε πώς μέσα στο δίμηνο Ιουλίου-Αυγούστου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το deal της πώλησης της Astir Vitogiannis και στα ταμεία της εταιρείας θα εισέλθουν περίπου 115 εκατ. ευρώ.

Η Ideal ανακοίνωσε για το πρώτο φετινό τρίμηνο αύξηση του κύκλου εργασιών της κατά 150% (στα 109,5 εκατ. ευρώ, εξέλιξη που οφείλεται στη διεύρυνση των εσόδων από την πληροφορική και στην εξαγορά της Αττικά Πολυκαταστήματα) και των κερδών της μετά τη φορολογία κατά 18% (στα 4,8 εκατ. έναντι 4,1 εκατ. ευρώ κατά την αντίστοιχη περυσινή περίοδο).

Η Ideal Holdings παραμένει σε δύο τομείς, του λιανεμπορίου με τα πολυκαταστήματα Attica Stores και της πληροφορικής, με τις εταιρείες Adacom, Byte Computer, Ideal Electronics και i-DOCS

Η Γενική Συνέλευση αποφάσισε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 9,6 εκατ. ευρώ με ταυτόχρονη αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής κατά €0,20, από €0,40 σε €0,60. Παράλληλα, η διοίκηση θα προχωρήσει σε αντίστοιχη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου και την επιστροφή του ποσού στους μετόχους.

Οι εξαγορές

Με τις εξαγορές να βρίσκονται στο επίκεντρο του business plan της Ideal, ο Διευθύνων Σύμβουλο του ομίλου Παναγιώτης Βασιλειάδης επεσήμανε ότι δεν κοιτούν κλάδους αλλά καλές εταιρείες.

Η εταιρεία βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για την απόκτηση μιας ελληνικής εταιρείας μεσαίου μεγέθους, η οποία δραστηριοποιείται στις υπηρεσίες cloud, cybersecurity και software.

Στόχος είναι να δημιουργηθεί στη πληροφορική ένα σχήμα το οποίο θα μπορούσε να δώσει στην ελληνική αγορά ένα σύνολο λύσεων, χωρίς όμως να εξετάζεται η ένωση των εταιρειών πληροφορικής σε μία ενιαία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
Space Hellas: Ανέλαβε την τεχνολογική αναβάθμιση του Ιονίου Πανεπιστημίου
Academia |

Ανέλαβε την τεχνολογική αναβάθμιση του Ιονίου Πανεπιστημίου η Space Hellas

Το έργο περιλαμβάνει τον εκσυγχρονισμό των υποδομών του Ιονίου Πανεπιστημίου και τη λήψη των κατάλληλων τεχνικών μέτρων για τον περιορισμό του κινδύνου παραβίασης ή καταστροφής των πληροφοριακών του συστημάτων