Παράταση για ένα χρόνο παίρνει η ολοκλήρωση της επένδυσης αναμόρφωσης, ανακαίνισης και εκσυγχρονισμού του Μεγάρου Σλήμαν, ενός φιλόδοξου έργου στο κέντρο της Αθήνας η μεταβίβαση του οποίου από τον ΕΦΚΑ στο Όμιλο Μήτση προκάλεσε και διαμαρτυρίες από ανθρώπους της τέχνης του κινηματογράφου.

Το διοικητικό συμβούλιο του ΕΦΚΑ μετά από σχετικό αίτημα που υπέβαλε ο όμιλος Μήτση μέσω της «ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ IDEAL ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ», αποφάσισε (Απόφαση 196) την έγκριση του αιτήματος της εταιρείας του Ομίλου Μήτση και να δώσει την παράταση.

Δύο νέα ξενοδοχεία στο χαρτοφυλάκιο του Ομίλου Mitsis

Η απόφαση

Ειδικότερα η απόφαση προβλέπει: «α) τη χορήγηση παράτασης της προθεσμίας ολοκλήρωσης του επενδυτικού προγράμματος του ανωτέρω ακινήτου για ένα επιπλέον έτος, ήτοι μέχρι 09.04.2027, και β) τη χορήγηση παράτασης έξι μηνών πλέον των τριών αρχικών ετών στην καταβολή μισθώματος, ήτοι μέχρι 09.10.2026, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 5.4 της από 17.01.2023 Σύμβασης Εκμίσθωσης, υπό την προϋπόθεση της ταυτόχρονης παράτασης της Εγγυητικής Επιστολής Υλοποίησης του Επενδυτικού Προγράμματος για το χρονικό διάστημα της παράτασης».

Υπενθυμίζεται ότι ο Όμιλος Mitsis Hotels ανακοίνωσε την υλοποίηση επενδυτικού προγράμματος 36 εκ. ευρώ για την αναμόρφωση, ανακαίνιση και εκσυγχρονισμό του Μεγάρου Σλήμαν – Μελλά σε πολυτελή ξενοδοχειακή μονάδα 5* και τη δημιουργία τουλάχιστον 150 νέων θέσεων εργασίας.

Οι σχετικές ανακοινώσεις έγιναν μετά την ανάδειξη του ως αναδόχου στο Δημόσιο Πλειοδοτικό Διαγωνισμό που προκηρύχθηκε από τον Ηλεκτρονικό Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ) για την εκμίσθωση του ακινήτου που βρίσκεται επί των οδών Πανεπιστημίου 46 και Χαριλάου Τρικούπη 1, στην Αθήνα. Την 17/01/2023 υπεγράφη σύμβαση εκμίσθωσης του ακινήτου, με διάρκεια 35 έτη και δικαίωμα παράτασης κατά 10 επιπλέον έτη.

Ο κινηματογράφος ΙΝΤΕΑΛ

Το κτίριο οικοδομήθηκε τη δεκαετία 1880 – 1890 και ανήκει στο σύμπλεγμα των τεσσάρων κατοικιών που ανήγειρε ο Ερρίκος Σλήμαν στην οδό Πανεπιστημίου. Σχεδιάστηκε από τον Έρνστ Τσίλλερ και περιλαμβάνει ισόγειο-ημιώροφο και τέσσερις πάνω από το ισόγειο ορόφους, συνολικής επιφάνειας 7.115,62 τετραγωνικών μέτρων, καθώς και ένα επιπλέον κτίριο στον ακάλυπτο χώρο το οποίο δεν κατασκευάστηκε την ίδια περίοδο με το Μέγαρο Σλήμαν – Μελλά που στεγάζεται ο κινηματογράφος ΙΝΤΕΑΛ, επιφάνειας 829,50 τετραγωνικών μέτρων.

Ο Όμιλος Mitsis Hotels έχει επισημάνει ότι θα αξιοποιήσει το κτίριο με σεβασμό προς την ιστορία του και τα γειτονικά διατηρητέα κτίρια, όπως το Ωδείο. Παράλληλα, θα επεκταθεί η χρήση του κινηματογράφου, με αυτές του θεάτρου και του συνεδριακού κέντρου, κάτι που θα αναδείξει το χώρο, θα αναβαθμίσει τη χρήση του και θα αυξήσει την επισκεψιμότητά του. Η ανάθεση της εκμετάλλευσης του κινηματογράφου σε εταιρεία διεθνούς εμβέλειας στο χώρο του θεάματος θα αυξήσει τόσο την αισθητική και τις υποδομές του όσο και την προβολή του.

Οι επενδύσεις του ομίλου Μήτση

Η ανακαίνιση του Μεγάρου Σλήμαν είναι ένα από τα επενδυτικά project που έχει σε εξέλιξη ο όμιλος Μήτση. Πρόσφατα ανακοίνωσε την επέκταση του στην Κέρκυρα στην οποία δεν είχε παρουσία με την προσθήκη στο χαρτοφυλάκιό του δυο ξενοδοχειακών μονάδων. Συγκεκριμένα, ο Όμιλος εξαγόρασε το ‘Messonghi Beach Hotel’, 4* παραθαλάσσιο all-inclusive ξενοδοχειακό θέρετρο στην περιοχή της Μεσογγής και υπέγραψε 10 ετή Συμφωνία Διαχείρισης Ακινήτου για το 3* παραθαλάσσιο all-inclusive ξενοδοχείο ‘Belvedere Hotel’ στην περιοχή του Άγιου Ιωάννη Περιστερών, δύο ακίνητα της οικογένειας Γεωργούλη. Πρόκειται για την τρίτη σε σειρά εξαγορά ξενοδοχείου που έχει ολοκληρώσει ο Όμιλος την τελευταία διετία κατόπιν των εξαγορών δύο μονάδων στην Κρήτη το 2022 και την πέμπτη σε σειρά συμφωνία διαχείρισης ακινήτου τον τελευταίο χρόνο κατόπιν συμφωνιών επέκτασής του στην Κρήτη, Σαντορίνη και Χαλκιδική.

Η επένδυση αυτή είναι συνέχεια ενός προγράμματος ύψους 250 εκατ. ευρώ που στοχεύει κυρίως στην ολοκληρωμένη αναβάθμιση των 20 ξενοδοχείων και θέρετρων που διαχειρίζεται σε πέντε προορισμούς στην Ελλάδα έως το 2026, σαν συνέχεια επενδύσεων ύψους 100 εκατ. ευρώ την περίοδο 2017-2021.

Το ξενοδοχείο στον Πειραιά

Σημειώνεται ότι μόλις πρόσφατα το Mitsis Group ξεκίνησε τη λειτουργία του Mitsis N’U Piraeus Port στον Πειραιά που στεγάζεται στο παλιό εργοστάσιο του Μεταξά στην οδό Αριστείδου. Το ακίνητο έχει εκμισθωθεί από τον όμιλο Σταύρου και Χριστίνας Μήτση και διαθέτει 101 δωμάτια και σουίτες με πέντε διαφορετικούς τύπους δωματίων καλύπτοντας τις ανάγκες κάθε επισκέπτη, business ή leisure.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ακίνητα