Υπάρχουν μαθηματικά, και μετά υπάρχει αυτό που ο Τζένσεν Χουάνγκ της Nvidia αποκαλεί “CEO Math”.

«Όσο περισσότερα αγοράζετε, τόσο περισσότερα εξοικονομείτε», είπε ο Χουάνγκ ενόψει της έκθεσης Computex, μιας ετήσιας έκθεσης τεχνολογίας που πραγματοποιείται στην Ταϊβάν. «Αυτό λέγεται μαθηματικά του CEO. Δεν είναι ακριβές, αλλά είναι σωστό], κατέληξε το αφεντικό της Nvidia.

Η Nvidia απειλεί την Apple για τη θέση της δεύτερης πολυτιμότερης εταιρεία στον κόσμο

Αισθάνεστε… ταραγμένοι; Αυτό διερωτάται από την πλευρά του άρθρο του Business Insider.

Απάντηση δίνει πάλι ο ίδιος ο Χουάνγκ. Πιο συγκεκριμένα, εξήγησε την ιδέα περιγράφοντας γιατί οι εταιρείες πρέπει να επενδύουν τόσο σε μονάδες επεξεργασίας γραφικών (GPU) όσο και σε κεντρικές μονάδες επεξεργασίας (CPU). Οι δύο επεξεργαστές μπορούν να λειτουργούν αυτόνομα, μειώνοντας τον χρόνο που απαιτείται για την εκτέλεση μιας εργασίας από «100 μονάδες χρόνου σε 1», είπε.

Έτσι, όσο περισσότερα αγοράζετε, τόσο περισσότερο εξοικονομείτε. Ακούγεται σαν ένα καλό βήμα πωλήσεων για έναν CEO που πουλά επεξεργαστές, σημειώνει ο Business Insider.

Ο συνδυασμός των δύο επεξεργαστών είναι ήδη κοινή πρακτική στον κλάδο των προσωπικών υπολογιστών. «Προσθέτουμε μια GPU, μια GPU αξίας 500 δολαρίων, σε έναν υπολογιστή αξίας 1.000 δολαρίων και η απόδοση αυξάνεται απίστευτα», είπε. «Το κάνουμε αυτό σε ένα κέντρο δεδομένων. Ένα κέντρο δεδομένων δισεκατομμυρίων δολαρίων, προσθέτουμε GPU αξίας 500 εκατομμυρίων δολαρίων και ξαφνικά γίνεται ένα εργοστάσιο τεχνητής νοημοσύνης».

Στη συνέχεια, ο Χουάνγκ παρουσίασε ένα διάγραμμα που δείχνει ότι όταν οι εταιρείες χρησιμοποιούν και τα δύο, η ταχύτητά τους θα αυξηθεί κατά 100 φορές, με μόλις 1,5 φορά το κόστος.

Τον Μάρτιο, η Nvidia παρουσίασε το Blackwell B200 GPU, ένα τσιπ αξίας 70.000 δολαρίων που ισχυρίζεται ότι είναι το «πιο ισχυρό τσιπ τεχνητής νοημοσύνης στον κόσμο». Συσκευάζει το τσιπ σε μεγαλύτερες σχεδιαστικά υλοποιήσεις, όπως το GB200 NVL72, το οποίο συνδυάζει 72 GPU και 36 CPU και προορίζεται για τους «πιο εντατικούς φόρτους εργασίας» και μειώνει το κόστος και την κατανάλωση ενέργειας έως και 25 φορές.

Τους τελευταίους μήνες, ο κατασκευαστής τσιπ έχει γίνει πρωτοσέλιδο ως κρίσιμος παίκτης στην έκρηξη της τεχνητής νοημοσύνης. Κέρδισε πάνω από 22 δισεκατομμύρια δολάρια το τέταρτο τρίμηνο του 2023. Τα στελέχη τεχνολογίας από τον Σαμ Άλτμαν της OpenAI έως τον Μαρκ Ζάκερμπεργκ της Meta Platforms στα τσιπ της Nvidia για να ενισχύσουν τις φιλοδοξίες τους για την τεχνητή νοημοσύνη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία