Μια μείωση των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι προβλημάτων για την οικονομία, σύμφωνα με τους αναλυτές στρατηγικής της Bank of America, οι οποίοι διαφοροποιούνται από τις γενικές εκτιμήσεις για τα επόμενα βήματα της Federal Reserve.

Οι αμερικανικές μετοχές σημειώνουν ράλι από τον Οκτώβριο, καθώς η οικονομία και τα κέρδη των εισηγμένων παρέμειναν σε άνοδο παρά το περιβάλλον των υψηλότερων για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Οι επενδυτές ελπίζουν ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα αρχίσει να χαλαρώνει την πολιτική, προτού πλήξει σημαντικά την οικονομική ανάπτυξη.

Έρευνα Bank of America: Τι ψηφίζουν για τις αγορές 245 fund managers

Ωστόσο, ο Michael Hartnett της Bank of America είπε ότι μια μείωση των επιτοκίων της Fed θα ήταν η «πρώτη ένδειξη προβλήματος», με την πιθανότητα σκληρής προσγείωσης να αυξάνεται, εάν η αγορά αναπτυχθεί πιο σίγουρα για χαμηλότερα επιτόκια το δεύτερο εξάμηνο του 2024.

Οι επενδυτές άλλαζαν συνεχώς τις προσδοκίες για μειώσεις των επιτοκίων της Fed φέτος και τώρα βλέπουν την πρώτη να έρχεται τον Σεπτέμβριο. Εάν οι επενδυτές ενισχύσουν τις προσδοκίες τους για μείωση των επιτοκίων και οι οικονομικά ευαίσθητες κυκλικές μετοχές αποτύχουν να κάνουν ράλι, τα ομόλογα θα έχουν καλύτερη απόδοση καθώς αυξάνεται ο φόβος σημαντικής επιβράδυνσης, είπε ο Hartnett.

Οποιαδήποτε ένδειξη ότι η αγορά εργασίας εξακολουθεί να είναι ισχυρή θα μπορούσε να τρομάξει την αγορά και να απωθήσει ακόμη περισσότερο τις πιθανότητες περί μειώσεων των επιτοκίων.

Προς το παρόν, οι επενδυτές συνεχίζουν να εμπιστεύονται τις μετοχές, με τα αμερικανικά μετοχικά κεφάλαια να λαμβάνουν 4,6 δισ. δολάρια κλείνοντας την έβδομη εβδομάδα εισροών, σύμφωνα με το σημείωμα της BofA που επικαλείται στοιχεία της EPFR Global. Τα ομόλογα επενδυτικού βαθμού έλαβαν 5,8 δισ. δολάρια, κλείνοντας την 32η εβδομάδα εισροών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή