Είτε πρόκειται για τα άψογα ταγιέρ, τα “μικρά μαύρα φορέματα”, τα αρώματα, ή τις τσάντες, ό,τι φέρει την επωνυμία Chanel αποτελεί πολυπόθητο όνειρο για γυναίκες σε όλο τον κόσμο.
Αυτή η αίγλη έχει αποφέρει στην οικογένεια δισεκατομμυριούχων πίσω από την εμβληματική φίρμα 12,4 δισ. δολάρια σε μερίσματα από τα κέρδη της πολυτελούς μάρκας τα τελευταία τρία χρόνια, συμβάλλοντας στην εκτόξευση της προσωπικής τους περιουσίας στηρίζοντας τις προσπάθειες διαφοροποίησης του χαρτοφυλακίου πέρα από την haute couture.
Η εταιρεία χαρτοφυλακίου της οικογένειας Βερτχάιμερ, η οποία κατέχει την Chanel με έδρα τα νησιά Κέιμαν, θα λάβει μέρισμα 5,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το 2023, τη μεγαλύτερη ετήσια πληρωμή από τότε που ο κατασκευαστής ακριβών συνόλων τουίντ και καπιτονέ τσαντών ξεκίνησε να δημοσιεύει αποτελέσματα στο Λονδίνο πριν από έξι χρόνια. Αυτό προστίθεται στα 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια για το 2022 και στα 5 δισεκατομμύρια δολάρια για το 2021, σύμφωνα με τις καταθέσεις.
Chanel: Στο επενδυτικό της ραντάρ κτήριο στην 5η Λεωφόρο του Μανχάταν
Το απροσδόκητο κέρδος συνέβαλε στην αύξηση της καθαρής θέσης της οικογένειας κατά 19% κατά το περασμένο έτος, στα 108 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ και σε αύξηση περίπου 26% από την καταβολή του μερίσματος του 2021, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index.
Οι ακριβοθώρητοι για τα μέσα ενημέρωσης αδελφοί Αλέν, 75 και Ζεράρντ, 72 ετών, λέγεται ότι κατέχουν ίσα μερίδια στη εταιρεία στην οποία κυριαρχούν, την οποία κληρονόμησαν ως εγγονοί ενός από τους αρχικούς εταίρους στην επιχείρηση αρωμάτων της Γκαμπριέλ «Κοκό» Σανέλ.
Ανάμεσα στους πάμπλουτους Γάλλους της μόδας
Οι Βερτχάιμερ συγκαταλέγονται σε μια εξαιρετικά πλούσια ομάδα γάλλων πολιτών των οποίων η περιουσία στα πολυτελή είδη και τα καλλυντικά έχει εκτιναχθεί τα τελευταία χρόνια καθώς οι καταναλωτές καταβροχθίζουν τις ακριβές τσάντες και τα αρώματα.
Περιλαμβάνουν τον Μπερνάρ Αρνό, ιδρυτή της LVMH και πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο, τη κληρονόμο της L’Oreal και πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο, Φρανσουά Μπετενκούρ Μάγιερς, και την οικογένεια πίσω από την Hermes International.
Το πιο πρόσφατο μέρισμα που προτείνεται για τους Βερτχάιμερ συμπίπτει με μια υποχώρηση του τομέα πολυτελείας για ορισμένες μάρκες. Η Chanel είναι μεταξύ των εταιρειών που μέχρι στιγμής έχουν αντιμετωπίσει την κάμψη της ζήτησης, καθώς τα έσοδα αυξήθηκαν 16% το 2023 σε σχεδόν 20 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ. Ο οικονομικός διευθυντής Φιλίπ Μπλοντιό δήλωσε ότι το 2024 θα μπορούσε να σηματοδοτήσει «πιο σημαντικές επενδύσεις σε ακίνητα».
Ταυτόχρονα, το οικογενειακό γραφείο της οικογένειας, Mousse Partners, χρησιμοποιεί τα έσοδα για επενδύσεις σε τομείς εκτός του κλάδου. Το 2023, η εταιρεία με επικεφαλής τον ετεροθαλή αδερφό Σαρλ Αιλμπρόν ήταν μεταξύ μιας τριάδας από τις πλουσιότερες δυναστείες της Γαλλίας που βοήθησαν στην ανάληψη της ιδιωτικής επενδυτικής τράπεζας Rothschild & Co.
Η Mousse Partners έχει επίσης επενδύσει σε ένα ευρύ φάσμα startup, όπως η Brightside Health, η εταιρεία ψηφιακής διαφήμισης Brandtech Group, η εταιρεία βιοτεχνολογίας Evolved by Nature και ο πάροχος υγειονομικής περίθαλψης Thirty Madison, σύμφωνα με ανακοινώσεις.
Οι Βερτχάιμερ αποκομίζουν οφέλη από τον τρόπο που η αυτοκρατορία τους είναι δομημένη γεωγραφικά. Οι Νήσοι Κέιμαν δεν επιβάλλουν φόρους στα μερίσματα για τις τοπικές επιχειρήσεις, ενώ η Βρετανία, όπου εδρεύει η Chanel, επίσης -συνήθως- δεν επιβάλει τέτοιους φόρους.
Latest News
Γιατί επιβραδύνονται σε όλον τον κόσμο οι πωλήσεις ειδών πολυτελείας εκτός από το Τόκιο
Το μερίδιο της Ιαπωνίας στις αγορές πολυτελείας αυξήθηκε - Οι πωλήσεις στην Ιαπωνία αντιπροσώπευαν το 9% του συνόλου της LVMH, από 7% ένα χρόνο νωρίτερα.
Εσπρέσο... τέλος στα McDonald's
Άλλο ένα κακό συναπάντημα βάζει νάρκη στις πωλήσεις της McDonald's
«Μειώστε τα ενοίκια» - Νέα διαδήλωση των κατοίκων της Βαρκελώνης
Οι διαδηλωτές στη Βαρκελώνη ζητούν προσιτά ενοίκια για όλους - Σε πολλές πόλεις στην Ισπανία η εκτόξευση του τουρισμού και το Airbnb αφήνουν χωρίς σπίτια τους κατοίκους
Economist: Πόσο κινεζική είναι η Shein
Η Shein, προσπαθεί να επαναπροσδιοριστεί ως μία παγκόσμια εταιρεία και όχι ως αμιγώς κινεζική, σημειώνει ο Economist
Ποιος είναι ο εκκεντρικός κροίσος που αγόρασε μια μπανάνα για 6,2 εκατ.
Ο Τζάστιν Σαν είναι Κινέζος επιχειρηματίας και λάτρης των κρυπτονομισμάτων, γνωστός για την ίδρυση της πλατφόρμας blockchain TRON
Πόσο θα μπορούσαν να μειώσουν το ΑΕΠ τα ζευγάρια που δεν κάνουν παιδιά
Περισσότεροι millenials επιλέγουν να μην κάνουν παιδιά αλλά αυτό θα μπορούσε να έχει σοβαρό αντίκτυπο στην οικονομία
Η Μεγάλη Παραίτηση επανέρχεται; - Γιατί αυξάνεται ξανά η δυσαρέσκεια των εργαζομένων
Η αγορά εργασίας θα μπορούσε να περιμένει ένα νέο κύμα παραιτήσεων, σύμφωνα με μια νέα έκθεση της Glassdoor.
Νέα δολιοφθορά στη Βαλτική θάλασσα - Οι καταστροφές στα υποβρύχια καλώδια [διάγραμμα]
Μετά την καταστροφή του αγωγού Nordstream μια ακόμα δολιοφθορά, σε υποδομές στη Βαλτική θάλασσα, προβληματίζει
Αντληση αερίου με δέσμευση άνθρακα από την BP - Επένδυση μαμούθ στην Ινδονησία
Η παραγωγή φυσικού αερίου της BP από το κοίτασμα Ubadari στην Ινδονησία έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει το 2028
Πόσο θα κοστίσει στη Goldman Sachs η πτώση της Northvolt [πίνακας]
Η Goldman Sachs, είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος στη σουηδική εταιρεία κατασκευής μπαταριών, η οποία κατέθεσε αίτηση πτώχευσης