Είτε πρόκειται για τα άψογα ταγιέρ, τα “μικρά μαύρα φορέματα”, τα αρώματα, ή τις τσάντες, ό,τι φέρει την επωνυμία Chanel αποτελεί πολυπόθητο όνειρο για γυναίκες σε όλο τον κόσμο.

Αυτή η αίγλη έχει αποφέρει στην οικογένεια δισεκατομμυριούχων πίσω από την εμβληματική φίρμα 12,4 δισ. δολάρια σε μερίσματα από τα κέρδη της πολυτελούς μάρκας τα τελευταία τρία χρόνια, συμβάλλοντας στην εκτόξευση της προσωπικής τους περιουσίας στηρίζοντας τις προσπάθειες διαφοροποίησης του χαρτοφυλακίου πέρα από την haute couture.

Η εταιρεία χαρτοφυλακίου της οικογένειας Βερτχάιμερ, η οποία κατέχει την Chanel με έδρα τα νησιά Κέιμαν, θα λάβει μέρισμα 5,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το 2023, τη μεγαλύτερη ετήσια πληρωμή από τότε που ο κατασκευαστής ακριβών συνόλων τουίντ και καπιτονέ τσαντών ξεκίνησε να δημοσιεύει αποτελέσματα στο Λονδίνο πριν από έξι χρόνια. Αυτό προστίθεται στα 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια για το 2022 και στα 5 δισεκατομμύρια δολάρια για το 2021, σύμφωνα με τις καταθέσεις.

Chanel: Στο επενδυτικό της ραντάρ κτήριο στην 5η Λεωφόρο του Μανχάταν

Το απροσδόκητο κέρδος συνέβαλε στην αύξηση της καθαρής θέσης της οικογένειας κατά 19% κατά το περασμένο έτος, στα 108 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ και σε αύξηση περίπου 26% από την καταβολή του μερίσματος του 2021, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index.

Οι ακριβοθώρητοι για τα μέσα ενημέρωσης αδελφοί Αλέν, 75 και Ζεράρντ, 72 ετών, λέγεται ότι κατέχουν ίσα μερίδια στη εταιρεία στην οποία κυριαρχούν, την οποία κληρονόμησαν ως εγγονοί ενός από τους αρχικούς εταίρους στην επιχείρηση αρωμάτων της Γκαμπριέλ «Κοκό» Σανέλ.

Ανάμεσα στους πάμπλουτους Γάλλους της μόδας

Οι Βερτχάιμερ συγκαταλέγονται σε μια εξαιρετικά πλούσια ομάδα γάλλων πολιτών των οποίων η περιουσία στα πολυτελή είδη και τα καλλυντικά έχει εκτιναχθεί τα τελευταία χρόνια καθώς οι καταναλωτές καταβροχθίζουν τις ακριβές τσάντες και τα αρώματα.

Περιλαμβάνουν τον Μπερνάρ Αρνό, ιδρυτή της LVMH και πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο, τη κληρονόμο της L’Oreal και πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο, Φρανσουά Μπετενκούρ Μάγιερς, και την οικογένεια πίσω από την Hermes International.

Το πιο πρόσφατο μέρισμα που προτείνεται για τους Βερτχάιμερ συμπίπτει με μια υποχώρηση του τομέα πολυτελείας για ορισμένες μάρκες. Η Chanel είναι μεταξύ των εταιρειών που μέχρι στιγμής έχουν αντιμετωπίσει την κάμψη της ζήτησης, καθώς τα έσοδα αυξήθηκαν 16% το 2023 σε σχεδόν 20 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ. Ο οικονομικός διευθυντής Φιλίπ Μπλοντιό δήλωσε ότι το 2024 θα μπορούσε να σηματοδοτήσει «πιο σημαντικές επενδύσεις σε ακίνητα».

Ταυτόχρονα, το οικογενειακό γραφείο της οικογένειας, Mousse Partners, χρησιμοποιεί τα έσοδα για επενδύσεις σε τομείς εκτός του κλάδου. Το 2023, η εταιρεία με επικεφαλής τον ετεροθαλή αδερφό Σαρλ Αιλμπρόν ήταν μεταξύ μιας τριάδας από τις πλουσιότερες δυναστείες της Γαλλίας που βοήθησαν στην ανάληψη της ιδιωτικής επενδυτικής τράπεζας Rothschild & Co.

Η Mousse Partners έχει επίσης επενδύσει σε ένα ευρύ φάσμα startup, όπως η Brightside Health, η εταιρεία ψηφιακής διαφήμισης Brandtech Group, η εταιρεία βιοτεχνολογίας Evolved by Nature και ο πάροχος υγειονομικής περίθαλψης Thirty Madison, σύμφωνα με ανακοινώσεις.

Οι Βερτχάιμερ αποκομίζουν οφέλη από τον τρόπο που η αυτοκρατορία τους είναι δομημένη γεωγραφικά. Οι Νήσοι Κέιμαν δεν επιβάλλουν φόρους στα μερίσματα για τις τοπικές επιχειρήσεις, ενώ η Βρετανία, όπου εδρεύει η Chanel, επίσης -συνήθως- δεν επιβάλει τέτοιους φόρους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή