Η Berkshire Hathaway του Γουόρεν Μπάφετ αγόρασε περίπου 2,57 εκατομμύρια μετοχές της Occidental Petroleum κατά τη διάρκεια της περιόδου 5-7 Ιουνίου. Η εταιρεία του Μπάφετ αγόρασε τις επιπλέον μετοχές της Occidental για περισσότερα από 150 εκατ. δολάρια και τώρα κατέχει περίπου 250,6 εκατ. μετοχές του αμερικανικού παραγωγού ενέργειας, σημειώνει το Reuters.

Η μετοχή της Occidental έκλεισε στα 59,48 δολάρια την Παρασκευή. Από τον Μάρτιο, η Berkshire κατείχε περίπου 28% των μετοχών της Occidental.

Η Occidental Petroleum ανακοίνωσε προηγουμένως ότι προχώρησε σε κοινοπραξία με την ενεργειακή μονάδα της Berkshire Hathaway για την εξόρυξη λιθίου στις γεωθερμικές εγκαταστάσεις της στην Καλιφόρνια.

Ποιο είναι το μάθημα ζωής που άργησε ο Γκέιτς να πάρει από τον Μπάφετ

Ο παραγωγός ενέργειας δήλωσε ότι θα χρησιμοποιήσει την τεχνολογία του για την εξαγωγή και την εμπορική παραγωγή ενώσεων λιθίου υψηλής καθαρότητας. Το λίθιο είναι το βασικό μέταλλο που χρησιμοποιείται στην παραγωγή μπαταριών για ηλεκτρικά οχήματα, ηλεκτρονικά είδη ευρείας κατανάλωσης και αποθήκευση ενέργειας στο δίκτυο.

Οι μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες επενδύουν στον τομέα της ηλεκτροκίνησης, καθώς οι κυβερνήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη θεσπίζουν προγράμματα για την προώθηση της ευρύτερης χρήσης των ηλεκτρικών οχημάτων και τη μείωση της κατανάλωσης ορυκτών καυσίμων.

Ο πανικός στη Wall Street για το -99% της Berkshire

Ένας μικρός πανικός επικράτησε τη Δευτέρα, 3 Ιουνίου 2024, στη Wall Street, καθώς λόγω τεχνικών προβλημάτων υπήρξαν μετοχές που εμφανίζονταν να διαπραγματεύονται ακόμη και στο… -99%. Και μία από αυτές ήταν η Berkshire Hathaway του Warren Buffett, προκαλώντας μάλιστα φρενίτιδα αγορών, καθώς το discount ήταν κάτι παραπάνω από… ελκυστικό.

Βέβαια, το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε ότι θα ακυρώσει τις συναλλαγές που έγιναν μετά από το πρόβλημα που προκάλεσε διακοπή συναλλαγών για 40 μετοχές — συμπεριλαμβανομένης και της Berkshire Hathaway.

Οι μετοχές της κατηγορίας Α της εταιρείας Warren Buffett φάνηκαν να διαπραγματεύονται στα 185,10 δολάρια ανά μετοχή πριν ξεκινήσει η διακοπή διαπραγμάτευσης. Η διαπραγμάτευση μπορεί να διακοπεί εν αναμονή ειδήσεων, λόγω κανονιστικών ανησυχιών ή εάν μια μετοχή κινηθεί εκτός συγκεκριμένων περιοχών τιμών, κάτι που συνέβη στην Berkshire Hathaway.

Το NYSE επιτρέπει στους traders να επισημάνουν «προφανώς εσφαλμένες» συναλλαγές και να ζητήσουν αποζημίωση, εάν είναι απαραίτητο. Τον περασμένο Ιανουάριο, ένα σφάλμα στο NYSE οδήγησε σε δραματικές διακυμάνσεις τιμών για περισσότερες από 250 εταιρείες και εντοπίστηκε σε έναν υπάλληλο που άφησε σε λειτουργία ένα εφεδρικό σύστημα.

Η CTA επιβλέπει τη διάδοση πληροφοριών τιμών σε πραγματικό χρόνο σε διάφορα χρηματιστήρια. Είπε ότι το σφάλμα της Δευτέρας θα μπορούσε να προήλθε από «ένα πρόβλημα με τις ζώνες τιμών Limit Up/Limit Down που μπορεί να σχετίζεται με μια νέα έκδοση λογισμικού».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Πάουελ- Λαγκάρντ: Τι τους κρατάει ξάγρυπνους και τι δεν είπαν για τα επιτόκια
Διεθνή |

Τι κρατάει ξάγρυπνους την Λαγκάρντ και τον Πάουελ - Τι δεν είπαν για τα επιτόκια

Ο Τζερόμ Πάουελ συμμετείχε μαζί με την Κριστίν Λαγκάρντ και τον διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Βραζιλίας Ρομπέρτο Κάμπος Νέτο στο Φόρουμ της ΕΚΤ στη Σίντρα της Πορτογαλίας