Συναγερμός σήμανε στην πυροσβεστική το βράδυ της Παρασκευής, όταν ξέσπασε φωτιά έπειτα από ανατροπή βυτιοφόρου στην εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου, στο ύψος της γέφυρας του Ισθμού.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, λίγο μετά τα μεσάνυχτα η φωτιά στο βυτιοφόρο είχε κατασβεστεί πλήρως, παρά την μεγάλη δυσκολία της επιχείρησης, καθώς υπήρχε δυσκολία προσέγγισης στην αρχή λόγω του θερμικού φορτίου.

Επίσης θετικό ήταν πως η φωτιά δεν επεκτάθηκε στη γύρω περιοχή, καθώς κατασβέστηκε αμέσως από την πυροσβεστική στα πρανή γύρω από το βυτιοφόρο. Ο οδηγός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ενώ δεν υπήρξε κανένας άλλος τραυματισμός.

Η ανακοίνωση της Intrakat

Σε συνέχεια της καταστροφικής φωτιάς σε βυτιοφόρο όχημα, που προκάλεσε σημαντικές ζημιές σε γέφυρα της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία στα δύο ρεύματα, η Intrakat ανταποκρίθηκε άμεσα σε επείγουσα έκκληση του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, η εταιρεία μετακίνησε εξειδικευμένα συνεργεία και μηχανήματα έργου στο σημείο και από τις 05.30 π.μ., και με την επίβλεψη και συνεργασία των μηχανικών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, έχει ξεκινήσει την κατεδάφιση της γέφυρας, η οποία κρίθηκε επικίνδυνη.

Τα συνεργεία της Intrakat εργάζονται πυρετωδώς ώστε να δοθεί η Εθνική Οδός στην κυκλοφορία το συντομότερο δυνατόν.

Το χρονικό

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Παρασκευής ξέσπασε φωτιά στο 75,5ο χλμ της Αθηνών-Κορίνθου, στο ύψος της γέφυρας του Ισθμού, μετά από ανατροπή βυτιοφόρου.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχείρησαν 28 πυροσβέστες με 9 οχήματα που πραγματοποίησαν διαβροχή και ρίψεις ειδικού κατασβεστικού υγρού.

Ο οδηγός απεγκλωβίστηκε σώος, δεν έχει εγκαύματα, φέρει όμως κάποια χτυπήματα από την ανατροπή. Έχει διακομισθεί στο νοσοκομείο Κορίνθου. Δεν υπάρχει άλλος τραυματίας.

Όπως έγινε γνωστό από την Τροχαία, αποφασίστηκε η διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στον κόμβο Κινέττας, στο ρεύμα προς Κόρινθο, ενώ έκλεισαν τα διόδια Καλαμακίου και έγινε εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στον κόμβο Επιδαύρου στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα και στη Γέφυρα του Κόμβου Λουτρακίου στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Κόρινθο.

Μια από τις εκρήξεις κατάγραψε η κάμερα του korinthostv, ενώ με τον ρεπόρτερ να επισημαίνει πως στο σημείο όπου βρισκόταν υπήρχε ένα αυλάκι, στο οποίο κυλούσαν τα καύσιμα από το βυτιοφόρο. Ελάχιστα λεπτά μετά σημειώνεται μια τρομακτική έκρηξη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Κατασκευές