Ο επίτροπος του ΝΒΑ Άνταμ Σίλβερ δήλωσε εξετάζει την επέκταση του αμερικανικού πρωταθλήματος στο εξωτερικό, αφού ολοκληρώσει τον νέο γύρο των συμφωνιών για τα τηλεοπτικά δικαιώματα.

«Κάποια στιγμή θα θέλαμε να κοιτάξουμε εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών, εκτός του Καναδά, μπορεί να μην είναι η κατάλληλη στιγμή για να το κάνουμε αυτό, αλλά σκέφτομαι και μακροπρόθεσμα», δήλωσε ο Σίλβερ. Το Λας Βέγκας και το Σιάτλ θεωρούνται φαβορί για νέες έδρες στο ΝΒΑ. Η Πόλη του Μεξικού θεωρείται επίσης διεκδικητής. Η μόνη ομάδα εκτός ΗΠΑ είναι προς το παρόν είναι οι Τορόντο Ράπτορς από τον Καναδά.

Οι 10 πλουσιότεροι αθλητές στον κόσμο: Σε ποια θέση είναι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο

Το πρωτάθλημα δημιούργησε ένα σχέδιο τριών βημάτων που περιλαμβάνει μια νέα συλλογική σύμβαση με το συνδικάτο των παικτών, νέες τηλεοπτικές συμφωνίες και στη συνέχεια μια «ματιά» προς επέκταση, δήλωσε ο Σίλβερ.

Το ΝΒΑ βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη για τις διαπραγματεύσεις που αφορούν την ανανέωση των δικαιωμάτων μετάδοσης. Ενώ οι συζητήσεις με την Warner Bros. Discovery Inc. συνεχίζονται, το πρωτάθλημα αναμένεται να ανανεώσει με το ESPN της Walt Disney Co. και να προσθέσει δύο νέους εταίρους, την Comcast Corp. και την Amazon.com Inc.

Το Bloomberg News ανέφερε τον περασμένο μήνα ότι οι νέες συμφωνίες θα μπορούσαν να αποφέρουν 76 δισ. δολάρια για το πρωτάθλημα σε διάστημα 11 ετών. Τα τρέχοντα συμβόλαια λήγουν μετά τη σεζόν 2024-25. Εάν η Warner Bros. δεν μπορέσει να παρουσιάσει μια καλή προσφορά ή να δημιουργήσει ένα τέταρτο πακέτο με το πρωτάθλημα, αυτό θα σήμαινε το τέλος της 40ετούς σχέσης της εταιρείας με το ΝΒΑ.

Πολλοί και οι μνηστήρες για ομάδες

Το πρωτάθλημα έχει αρκετούς υποψήφιους «μνηστήρες» που θέλουν να αγοράσουν ομάδες, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων από τους νυν και πρώην παίκτες του, όπως ο Λεμπρόν Τζέιμς. Οι ισχύοντες κανόνες του ΝΒΑ εμποδίζουν τους εν ενεργεία παίκτες να αγοράζουν ομάδες, αλλά αν ο Τζέιμς αποσυρθεί, θα έχει το δικαίωμα. Το αστέρι των Λέικερς έχει επί του παρόντος μερίδιο στην Fenway Sports Group, στην οποία ανήκουν οι Boston Red Sox, οι Pittsburgh Penguins και η Liverpool FC.

Ένα άλλο μεγάλο όνομα που ενδιαφέρεται για να αποκτήσει μια ομάδα είναι ο Σακίλ Ο’Νιλ, ο οποίος δήλωσε στο Bloomberg νωρίτερα φέτος ότι θα αγοράσει «όποια ομάδα είναι διαθέσιμη».

Οι τρεις τελευταίες ομάδες του ΝΒΑ που πουλήθηκαν κόστισαν τουλάχιστον 3 δισεκατομμύρια δολάρια ξεχωριστά.

Ο Σίλβερ δήλωσε ότι το πρωτάθλημα δεν εξετάζει επί του παρόντος το ενδεχόμενο να επιτρέψει σε θεσμικούς επενδυτές να είναι κύριοι ιδιοκτήτες ομάδων. «Πιστεύουμε ότι εξακολουθεί να είναι πολύ σημαντικό να υπάρχουν άτομα και τελικά ένας μοναδικός ιδιοκτήτης που έχει την τελική λήψη αποφάσεων για μια ομάδα», είπε.

Σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες, οι ομάδες μπορούν να πουλήσουν έως και το 30% του συλλόγου τους σε ιδιώτες επενδυτές, αλλά μια μεμονωμένη εταιρεία δεν μπορεί να κατέχει περισσότερο από το 20% μιας ομάδας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport
Betshop.gr: Αναστέλλει τη λειτουργία της η πλατφόρμα διαδικτυακού στοιχήματος
Business of Sport |

Αναστέλλει τη λειτουργία της η Betshop.gr - Κατάσχεσε η εφορία τον τραπεζικό λογαριασμό εξυπηρέτησης πελατών της

Η εταιρεία B2B GAMING SERVICES που διαχειρίζεται τη Betshop.gr κάνει γνωστή την κατάσχεση του τραπεζικού λογαριασμού των πελατών της από τις φορολογικές αρχές