Οι μεγαλύτερες εταιρείες τηλεπικοινωνιών της Ινδίας, με επικεφαλής τους αντίπαλους δισεκατομμυριούχους Μουκές Αμπάνι και Σουνίλ Μπάρτι Μιτάλ, είναι έτοιμες να ξεκινήσουν υπηρεσίες δορυφορικού διαδικτύου, ανταγωνιζόμενοι το Starlink του Ίλον Μασκ.

Η κοινοπραξία της Bharti Airtel με τον τον αγγλογαλλικό όμιλο δορυφορικών επικοινωνιών Eutelsat OneWeb, θα μπορούσε να ξεκινήσει την παροχή δορυφορικού διαδικτύου ήδη από τον Ιούνιο και η JioSpaceFiber του Αμπάνι αναμένεται να ακολουθήσει αργότερα φέτος, όπως σημειώνουν οι Financial Times.

Η Tesla δεν θα κυκλοφορήσει το ανανεωμένο Model Y φέτος

Η SpaceX του Μασκ, ιδιοκτήτη της Starlink, προσπαθεί να εισέλθει στη χώρα για περισσότερα από τρία χρόνια, αλλά έχει συναντήσει εμπόδια από τις ρυθμιστικές αρχές, εμπόδια που περιπλέχθηκαν το 2021 επειδή υπέγραψε συμφωνίες με πελάτες χωρίς να έχει τις κατάλληλες άδειες.

O Ινδός δισεκατομμυριούχος Σουνίλ Μιτάλ

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Ναρέντρα Μόντι στις ΗΠΑ πέρυσι, ο Μασκ είπε στον Ινδό πρωθυπουργό ότι επιθυμούσε διακαώς να φέρει το Starlink στην Ινδία με στόχο την εξυπηρέτηση απομονωμένων περιοχών που είχαν ελάχιστο ή καθόλου διαδίκτυο υψηλής ταχύτητας.

Η εταιρεία του Μιτάλ έχει πάρει από νωρίς το προβάδισμα στον αγώνα δρόμου για το δορυφορικό διαδίκτυο στην Ινδία. Σε αντίθεση με τους ανταγωνιστές της, έχει λάβει όλες τις απαραίτητες εγκρίσεις και μπορεί να ξεκινήσει αμέσως μόλις η νέα κυβέρνηση διαθέσει το δορυφορικό φάσμα μετά τις εθνικές εκλογές που έληξαν στις αρχές Ιουνίου.

Η Bharti Airtel βρισκόταν σε συζητήσεις για την παροχή διαδικτύου στο στρατό και το ναυτικό της Ινδίας σε απομακρυσμένες περιοχές που δεν διαθέτουν συμβατικές ευρυζωνικές υπηρεσίες.

Η Reliance Industries του Αμπάνι, η οποία κατέχει το μεγαλύτερο τηλεπικοινωνιακό δίκτυο της Ινδίας με λίγο περισσότερο από το ήμισυ των 924 εκατομμυρίων ασύρματων και ενσύρματων συνδρομητών της χώρας, εξακολουθεί να περιμένει την έγκριση από την αρμόδια ρυθμιστική αρχή.

O Ινδός δισεκατομμυριούχος Μουκές Αμπάνι

Ωστόσο, ακόμη και αν οι Αμπάνι και Μιτάλ καταφέρουν να εξασφαλίσουν εγκρίσεις πριν από τον Μασκ, είναι απίθανο να μπορέσουν ποτέ να ανταγωνιστούν το δίκτυο της Starlink με περισσότερους από 6.000 δορυφόρους χαμηλής τροχιάς. Η Starlink ήταν καλά εδραιωμένη και «θα μπορούσε να ξεκινήσει γρήγορα» στην Ινδία, δήλωσε στέλεχος του κλάδου, αλλά «δεν έχουν πύλες εισόδου στη χώρα, είναι πολύ πιο πίσω».

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης της Ινδίας ανέφεραν τον Απρίλιο ότι η Starlink είχε λάβει προσωρινές εγκρίσεις από το υπουργείο τηλεπικοινωνιών της χώρας πριν από το πολυαναμενόμενο ταξίδι του Μασκ στο Νέο Δελχί, όπου αναμενόταν να ανακοινώσει την ίδρυση εργοστασίου της Tesla.

Όμως ο Μασκ ακύρωσε την επίσκεψη την τελευταία στιγμή και ταξίδεψε αντιθέτως στην Κίνα. Από τότε δεν υπήρξαν περισσότερες ειδήσεις σχετικά με τις εγκρίσεις της Starlink ή το εργοστάσιο της Tesla.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή