Ποτέ δεν ξέρεις τι κρύβει ένας παλιός αχυρώνας, ίσως ακόμη και μια καβάτζα… πολύτιμων κλεμμένων κλασικών αυτοκινήτων.

Η αστυνομία στον Καναδά συνέλαβε δύο άτομα που κατηγορούνται ότι έκρυβαν κλεμμένα αυτοκίνητα σε έναν αχυρώνα στο νοτιοδυτικό Οντάριο, σύμφωνα με το Global News. Το σύνολο των κλεμμένων αυτοκινήτων, μερικά από τα οποία χρονολογούνται από το πρώτο μισό του περασμένου αιώνα, εκτιμάται ότι αξίζει πάνω από 2 εκατομμύρια δολάρια.

Η πανάκριβη ανακάλυψη είναι το αποτέλεσμα μιας πληροφορίας που έλαβε η επαρχιακή αστυνομία του Οντάριο στα τέλη του περασμένου έτους σχετικά με κλεμμένα οχήματα στην κομητεία Lambton. Μετά από πολύμηνη έρευνα από πολλά αστυνομικά τμήματα, στις 14 Μαΐου εκδόθηκε ένταλμα έρευνας για ένα ακίνητο στο Stirling, μια μικρή αγροτική κοινότητα που βρίσκεται 15 μίλια βόρεια της πόλης Belleville. Εκεί οι αστυνομικοί εντόπισαν τα κλεμμένα οχήματα σε έναν αχυρώνα.

Γιατί τα κλασικά αυτοκίνητα με τρελά χρώματα τα… σπάνε στις δημοπρασίες

Αναρτήσεις στα επίσημα κανάλια κοινωνικής δικτύωσης της αστυνομίας αναφέρουν ότι οι αστυνομικοί που διενήργησαν την έρευνα εντόπισαν και κατέσχεσαν 16 οχήματα ως προϊόντα εγκλημάτων. Οι αρχές δεν προσδιόρισαν ποια οχήματα είχαν βρει, αλλά οι φωτογραφίες που συνοδεύουν την ανάρτηση δείχνουν μερικές Chevrolet Corvettes πρώτης γενιάς, καθώς και τροποποιημένα hot rods και φορτηγά που χρονολογούνται από την προπολεμική εποχή. Οι αρχές προσδιόρισαν τη συνολική αξία των οχημάτων σε περίπου 3 εκατομμύρια δολάρια Καναδά, ή περίπου 2,2 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ.

Σεσημασμένοι οι κατηγορούμενοι

Οι Ρόμπερτ Μπράντσοου και Γκάρι Λεμπλάνκ, και οι δύο κάτοικοι του Stirling, συνελήφθησαν μετά την έρευνα του ακινήτου. Και οι δύο κατηγορήθηκαν για κλοπή μηχανοκίνητων οχημάτων άνω των 5.000 δολαρίων, απάτη άνω των 5.000 δολαρίων, και χρήση πλαστών εγγράφων και συνωμοσία για τη διάπραξη αδικήματος. Ο Λεμπλάνς κατηγορήθηκε επίσης για απειλές.

«Η συνεργασία σε ολόκληρο τον οργανισμό μας και με τις συνεργαζόμενες υπηρεσίες μας είναι επιτακτική για την καταπολέμηση της κλοπής αυτοκινήτων και της απάτης στο Οντάριο», δήλωσε η επόπτρια ντετέκτιβ της αστυνομία του Οντάριο, Πόλα Μιλν, σύμφωνα με την Global News. «Αυτή η έρευνα είναι άλλη μια απόδειξη της αύξησης που έχουμε δει σε κλοπές αυτοκινήτων και οικονομικά εγκλήματα τα τελευταία χρόνια και [αναδεικνύει] την ανάγκη για εμπλοκή ειδικών σε αυτές τις έρευνες».

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που οι κατηγορούμενοι παραβιάζουν το νόμο. Και οι δύο άνδρες παραδέχθηκαν ένοχοι για πολλαπλές κατηγορίες τον Δεκέμβριο του 2003 βάσει του νόμου του Οντάριο περί αντιπροσώπων αυτοκινήτων, ανέφερε το Robb Report. Θα μπορούσαν να υπάρξουν περισσότερες συνέπειες σχετικά με την τρέχουσα έρευνα, η οποία, από την περασμένη εβδομάδα, ήταν ακόμη σε εξέλιξη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή