Η Volvo cars έχει αρχίσει να μεταφέρει την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων κινεζικής κατασκευής στο Βέλγιο με την προσδοκία ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα προχωρήσει στην καταστολή των εισαγωγών που επιδοτούνται από το Πεκίνο, ανέφεραν οι Times το Σάββατο.

Η Volvo, η οποία ανήκει κατά πλειοψηφία στην κινεζική Geely, εξέταζε το ενδεχόμενο να σταματήσει τις πωλήσεις κινεζικής κατασκευής EV με προορισμό την Ευρώπη, εάν επιβάλλονταν δασμοί, ανέφερε η εφημερίδα, επικαλούμενη πληροφορίες της εταιρείας.

EE: Στο μικροσκόπιο της ΕΕ οι επιδοτήσεις σε ηλεκτρικά οχήματα που εισάγονται από την Κίνα [γράφημα]

Η έκθεση έκανε αναφορά στη μετατόπιση της παραγωγής των μοντέλων EX30 και EX90 της Volvo από την Κίνα στο Βέλγιο ενώ και η κατασκευή ορισμένων μοντέλων της Volvo με προορισμό το Ηνωμένο Βασίλειο θα μπορούσε επίσης να μεταφερθεί στο Βέλγιο, ανέφεραν οι Times.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία επιβλέπει την εμπορική πολιτική στην Ευρωπαϊκή Ένωση των 27 κρατών – μελών , ξεκίνησε έρευνα πέρυσι για το εάν τα πλήρως ηλεκτρικά αυτοκίνητα (EV) που κατασκευάζονται στην Κίνα λάμβαναν επιδοτήσεις στρέβλωσης και δικαιολογούσαν επιπλέον δασμούς.

Η έρευνα κατά των επιδοτήσεων, που ξεκίνησε επίσημα στις 4 Οκτωβρίου, μπορεί να διαρκέσει έως και 13 μήνες. Η Ευρωπαική Επιτροπή μπορεί να επιβάλει προσωρινούς δασμούς κατά των επιδοτήσεων εννέα μήνες μετά την έναρξη της έρευνας.

Οι σχέσεις μεταξύ Κίνας και ΕΕ έχουν επιδεινωθεί από παράγοντες όπως οι στενότεροι δεσμοί του Πεκίνου με τη Μόσχα μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Η ΕΕ επιδιώκει να μειώσει την εξάρτησή της από τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο, ιδίως για υλικά και προϊόντα που χρειάζονται για την πράσινη μετάβαση της οικονομίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή