![Ευρωεκλογές: Στο 26,1% το ποσοστό συμμετοχής έως τις 14:30](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/06/28832573.jpg)
Στο 26,1% από το 13,1% που ήταν μέχρι τις 11:30, έφτασε η συμμετοχή στις ευρωεκλογές, σύμφωνα με τη δεύτερη ενημέρωση που έκανε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος.
Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε το υπουργείο Εσωτερικών από τους δικαστικούς αντιπροσώπους των εκλογικών τμημάτων όλης της χώρας, μέχρι εκείνη την ώρα είχαν ασκήσει το εκλογικό τους δικαίωμα 2.504.389 ψηφοφόροι.
Ευρωεκλογές 2024: Το διακύβευμα της κάλπης – Η επόμενη μέρα για την ΕΕ
Τα ποσοστά συμμετοχής ανά περιφέρεια είναι τα εξής:
Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης 24,6%,
Κεντρικής Μακεδονίας 27,2%,
Δυτικής Μακεδονίας 22,7%,
Ηπείρου 27,1%,
Θεσσαλίας 28,7%,
Ιονίων Νήσων 20,3%,
Δυτικής Ελλάδας 25,1%,
Στερεάς Ελλάδας 28,1%
Αττικής 26,9%,
Πελοποννήσου 22,7%,
Βορείου Αιγαίου 23,2%,
Νοτίου Αιγαίου 22% και
Κρήτης 27,1%.
Η επόμενη και τελευταία ενημέρωση για τα ποσοστά συμμετοχής θα είναι γύρω στις 17:45.
Οι ψηφοφόροι
Συνολικά σήμερα καλούνται στις κάλπες 9.796.330 εκλογείς εκ των οποίων 4.755.686 άνδρες και 5.040.644 γυναίκες. Δικαίωμα ψήφου στις Ευρωεκλογές 2024 έχουν όσοι συμπληρώνουν το 17ο έτος της ηλικίας τους τη χρονιά των εκλογών, υπό την προϋπόθεση να:
είναι εγγεγραμμένοι σε εκλογικό κατάλογο δήμου της χώρας,
μην έχουν στερηθεί το δικαίωμα του εκλέγειν.
Οι κάλπες άνοιξαν στις 07:00 το πρωί και θα κλείσουν στις 19:00 το απόγευμα.
Η σταυροδοσία
Τα κόμματα πρέπει να συγκεντρώσουν τουλάχιστον το 3% των ψήφων για να εκλέξουν Ευρωβουλευτή.
Οι εκλογείς μπορούν να βάλουν σταυρό προτίμησης σε έως 4 υποψηφίους του κόμματος, που επιλέγουν. Σε περίπτωση που κάποιος βάλει περισσότερους σταυρούς προτίμησης, δεν υπολογίζεται κανένας σταυρός, αλλά το ψηφοδέλτιο δεν ακυρώνεται, προσμετράται κανονικά στο κόμμα.
Τα αποτελέσματα
Από τη στιγμή που θα κλείσουν οι κάλπες (19:00) θα αρχίσει σταδιακά η ροή των επίσημων αποτελεσμάτων από το υπουργείο Εσωτερικών. Ακριβώς στις 19:00 θα μεταδοθεί και το ενιαίο exit poll.
Υπολογίζεται ότι στις 21:00 θα υπάρχει μία σχετική σαφή εικόνα για τις πρώτες 5 θέσεις, ενώ μετά τις 23:00 μάλλον θα ξεκαθαρίσει η εικόνα για τη μάχη που θα δοθεί στην «ουρά» μεταξύ των μικρών κομμάτων για μία έδρα στην Ευρωβουλή.
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![Πύργος του Άιφελ: Το μνημείο με τις περισσότερες επιθέσεις σε τουρίστες στον κόσμο](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/07/paris-600x394.jpg)
Πύργος του Άιφελ: Το μνημείο με τις περισσότερες επιθέσεις σε τουρίστες στον κόσμο
Οργιάζουν οι κλοπές και οι απάτες στο διάσημο πύργο της γαλλικής πρωτεύουσας και τις γύρω περιοχές
![Νετανιάχου: Θα μπούμε στη Γάζα αν δεν απελευθερωθούν οι όμηροι το Σάββατο](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/11/ot_israel_palestine_netaniahou-768x450-1-600x352.png)
Νετανιάχου: Θα μπούμε στη Γάζα αν δεν απελευθερωθούν οι όμηροι το Σάββατο
Η κατάπαυση του πυρός έχει τεθεί υπό αμφισβήτηση
![Κυβερνοεπιθέσεις: Το 2024 εντοπίστηκαν 1,6 εκατ. επιθέσεις σε παίκτες του Roblox](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/03/hacking-600x400.jpg)
Γίνεται φόρτωση... κυβερνοαπειλής: Πάνω από 1,6 εκατ. κυβερνοεπιθέσεις σε παίκτες του Roblox το 2024
Η τεράστια δημοφιλία του παιχνιδιού Robloxτο έχει καταστήσει ελκυστικό στόχο για κυβερνοεπιθέσεις
![Νέα Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Αθηνών-Θεσσαλονίκης](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/nea-odos1-600x399.jpg)
Ερχονται κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Αθηνών-Θεσσαλονίκης
Από Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου έως και την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου - Πώς θα διεξάγεται η κυκλοφορία
![Άκης Τσελέντης: Παραιτήθηκε από την Εθνική Επιτροπή Σεισμικού Κινδύνου](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/tselentis-1024x682-1-600x400.jpg)
Παραιτήθηκε από την Εθνική Επιτροπή Σεισμικού Κινδύνου ο Άκης Τσελέντης
Ο Άκης Τσελέντης παραιτήθηκε από την Επιτροπή Σεισμικού Κινδύνου καταγγέλλοντας ότι σε αυτή συμμετέχουν επιπλέον μέλη χωρίς ΦΕΚ
![Ευρωπαϊκός προϋπολογισμός: Αρχίζει η «μητέρα των μαχών» στην Ευρώπη – Τι αλλαγές έρχονται](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/04/european_commission_hq-flags_web-3-600x375.jpg)
Αρχίζει η «μητέρα των μαχών» στην Ευρώπη – Τι αλλαγές έρχονται στον προϋπολογισμό
Οποιαδήποτε προσπάθεια για αύξηση του συνολικού προϋπολογισμού θα συναντήσει πιθανώς τη σκληρή αντίσταση από τους μεγαλύτερους καθαρούς συνεισφέροντες στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό
![Google: Ο «Κόλπος της Αμερικής» έφτασε στην εφαρμογή Χάρτες](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/Gulf-of-America-600x364.jpg)
Τέλος απο τους χάρτες της Google ο Κόλπος του Μεξικού - Ήρθε ο «Κόλπος της Αμερικής»
Η αλλαγή της ονομασίας σε «Κόλπος της Αμερικής» έγινε μετά από εκτελεστικό διάταγμα του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ που μετονομάζει την περιοχή
![Σαντορίνη – Σεισμοί: Νέα ανάρτηση Τσελέντη μετά τα 5,3 Ρίχτερ – «Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας…»](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/tseln-600x390.jpg)
Νέα ανάρτηση Τσελέντη – «Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας…»
«Δυστυχώς με τη πρόσφατη σεισμική δράση στη Σαντορίνη, αντί να ξεστομίζουμε αλήθειες φτύνουμε σιωπές» τονίζει ο Άκης Τσελέντης. Τι λέει για τη σεισμική δραστηριότητα στη Σαντορίνη μετά τα 5,3 Ρίχτερ
![Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής: Συγκαλείται την Τρίτη – Ποιο είναι το κεντρικό θέμα](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/T2212-600x400.jpg)
Συγκαλείται την Τρίτη το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής - Το κεντρικό θέμα
Σήμερα, Τρίτη, θα συγκληθεί το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής υπό την προεδρία του υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Γεραπετρίτη
![Ισχυρός σεισμός 5,3 Ρίχτερ στη Σαντορίνη](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/santor-600x400.jpeg)
Ισχυρός σεισμός 5,3 Ρίχτερ στη Σαντορίνη - Αισθητός στην Αθήνα
Ισχυρός σεισμός 5,3 Ρίχτερ ανοιχτά της Σαντορίνης έγινε αισθητός στην Αθήνα. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο σεισμό που έχει σημειωθεί τις τελευταίες μέρες στην περιοχή.