Ο πρόεδρος του κεντροδεξιού Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), Μάνφρεντ Βέμπερ, κάλεσε τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς και τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν να στηρίξουν την πρόεδρο της Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για μια δεύτερη θητεία, αναφέρει το Politico.

Καταιγιστικές εξελίξεις στη Γαλλία – Πρόωρες εκλογές στις 30 Ιουνίου προανήγγειλε ο Μακρόν

«Περιμένω τώρα από τον Όλαφ Σολτς να καταστήσει σαφές ότι υποστηρίζει τη νικήτρια των εκλογών, δηλαδή την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν», δήλωσε ο Βέμπερ κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης στο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο ZDF.

«Και το ίδιο ισχύει και για τον Εμανουέλ Μακρόν, ως πρόεδρο της Γαλλίας, αλλά κυρίως ως τον ισχυρότερο πολιτικό της οικογένειας των Φιλελευθέρων στην Ευρώπη», πρόσθεσε. Πρόκειται για μια αμφισβητήσιμη δήλωση μετά τη διάλυση της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης από τον Μακρόν λόγω της ήττας του κεντρώου κόμματός του από την ακροδεξιά, σχολιάζει το Politico.

Παρόλο που το κεντροδεξιό Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ) της φον ντερ Λάιεν προβλέπεται να γίνει η μεγαλύτερη ενιαία ομάδα στο Κοινοβούλιο μετά τις εκλογές με 186 έδρες, η εξασφάλιση μιας δεύτερης θητείας μπορεί να αποδειχθεί δύσκολη για την σημερινή πρόεδρο της Επιτροπής.

Τον να μη στηρίξουν την φον ντερ Λάιεν θα απειλούσε τη σταθερότητα της ΕΕ, δήλωσε ο Βέμπερ. «Οτιδήποτε άλλο θα οδηγούσε σε μεγάλη πολιτική αστάθεια στην Ευρώπη και προειδοποιώ γι’ αυτό. Γι’ αυτό χρειαζόμαστε τώρα γρήγορα σαφήνεια από τα άλλα κόμματα».

Η Καταρίνα Μπάρλεϊ, η επικεφαλής υποψήφια του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD) ζήτησε με τη σειρά της διαβεβαιώσεις. «Είμαστε διαθέσιμοι για συνομιλίες … αλλά όπως είπα, χρειαζόμαστε διαβεβαιώσεις ότι δεν υπάρχουν ακροδεξιοί εξτρεμιστές στο σκάφος», δήλωσε στο ZDF.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
ΔΕΗ: Συλλογή προϊόντων Ηλεκτρικός Πολιτισμός από το ιστορικό αρχείο στο πράσινο αύριο
Επικαιρότητα |

ΔΕΗ: Συλλογή προϊόντων Ηλεκτρικός Πολιτισμός από το ιστορικό αρχείο στο πράσινο αύριο

H συλλογή Ηλεκτρικός Πολιτισμός είναι εμπνευσμένη από τη μεγάλη ιστορία και κληρονομιά της ΔΕΗ, που είναι παράλληλες και συνυφασμένες με τον εξηλεκτρισμό της Ελλάδας και την οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη της χώρας.