Tη σημασία της αύξησης των ποσοστών του κόμματος αλλά και της μεγάλης αποχής, που πρέπει να προβληματίσει όλα τα κόμματα, υπογραμμίζουν πηγές από το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής μετά την ανακοίνωση του πρώτου exit poll.

Όπως επισημαίνουν, βρίσκονται εν αναμονή του επίσημου – τελικού αποτελέσματος, ενώ για την εκλογική απήχηση του ΠΑΣΟΚ  τονίζουν ότι για τρίτη συνεχόμενη εκλογική αναμέτρηση ανεβάζει τα ποσοστά του, αν και όχι τόσο όσο θα ήθελαν. Το κόμμα της Χαριλάου Τρικούπη είναι, όπως λένε, ένα από τα δύο κόμματα που αυξάνει την εκλογική επιρροή του.

Τελικό Exit Poll: Στο όριο του 30% η ΝΔ, δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ και ενισχυμένο το ΠΑΣΟΚ

Έκφραση δυσαρέσκειας για τη ΝΔ – Καθοδική πορεία για τον ΣΥΡΙΖΑ

Οι ίδιοι παράγοντες υποστήριξαν ότι η μεγάλη εικόνα είναι πως οι πολίτες έδειξαν δυσαρέσκεια και αποδοκιμασία στην κυβέρνηση της ΝΔ, αφού μειώθηκαν αισθητά τα ποσοστά της από εκείνα των περυσινών εθνικών εκλογών αλλά και από των ευρωεκλογών του 2019.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ επεσήμαναν ότι η καθοδική πορεία των ποσοστών του συνεχίζεται, καθώς έπεσε κάτω από τα ποσοστά των εθνικών εκλογών και των προηγούμενων ευρωεκλογών.

Προβληματισμός για όσους δεν πήγαν να ψηφίσουν

Θεωρούν, δε, τη μεγάλη αποχή μείζον ζήτημα δημοκρατικής λειτουργίας, το οποίο θα πρέπει να προβληματίσει όλα τα κόμματα. Ακόμη, στο ΠΑΣΟΚ σημειώνουν ως έντονα ανησυχητικό στοιχείο την άνοδο που καταγράφουν τα μικρότερα κόμματα στον χώρο της ακροδεξιάς, κάτι το οποίο θα πρέπει, επίσης, να απασχολήσει τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου.

Τέλος, επιφυλάσσονται για πιο συγκεκριμένη τοποθέτηση όταν θα διαμορφωθούν τα επίσημα αποτελέσματα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Μαρινάκης για αναβάθμιση Scope: Επιβεβαιώθηκαν για μια ακόμα φορά οι θετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας
Επικαιρότητα |

Μαρινάκης για αναβάθμιση Scope: Επιβεβαιώθηκαν ξανά οι θετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας

«Η έκθεση της Scope υπογραμμίζει μεταξύ άλλων την ταχεία μείωση του δημόσιου χρέους, την επίτευξη ισχυρών πλεονασμάτων, τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων» είπε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος