Υψηλότερα κινούνται οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, καθώς οι επενδυτές αναμένουν την συνεδρίαση της νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve και στα βασικά στοιχεία για τον πληθωρισμό που αναμένεται αυτή την εβδομάδα.

Η απόδοση του 10ετούς αυξήθηκε κατά σχεδόν 4 μονάδες βάσης στο 4,465% και του 2ετούς κατά 1 μονάδα βάσης στο 4,883%.

Wall Street: Επιφυλακτικότητα εν αναμονή της Fed

Η Fed πρόκειται να συνεδριάσει την Τρίτη και την Τετάρτη. Αναμένεται ευρέως να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια στο τέλος της συνεδρίασής της. Το ίδιο ισχύει και για τη συνεδρίαση της Fed τον Ιούλιο, και οι έμποροι είχαν τελευταία τιμολόγηση με πιθανότητα 50% να μειωθούν τα επιτόκια τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch του Ομίλου CME.

Οι επενδυτές, ωστόσο, θα παρακολουθήσουν στενά τις προβλέψεις που θα συνοδεύουν την ανακοίνωση της κεντρικής τράπεζας , καθώς και τη συνέντευξη Τύπου μετά τη συνεδρίαση, αναζητώντας ενδείξεις  σχετικά με τις προοπτικές για τα επιτόκια και την οικονομία.

Αυτή την εβδομάδα θα ανακοινωθούν τα στοιχεία για τον Δείκτη Τιμών Καταναλωτή και Παραγωγού για το μήνα Μάιο, παρέχοντας τις πιο πρόσφατες πληροφορίες για τον πληθωρισμό.

Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής έχουν επανειλημμένα δηλώσει ότι αναζητούν περισσότερα στοιχεία  για να βεβαιωθούν ότι ο πληθωρισμός υποχωρεί σταθερά προς τον στόχο του 2% πριν προβούν σε μειώσεις επιτοκίων. Αυτό ώθησε πολλούς επενδυτές να ελπίζουν σε οικονομικά στοιχεία που σηματοδοτούν την επιβράδυνση της οικονομίας.

Την περασμένη εβδομάδα, ωστόσο, η έκθεση για τις θέσεις εργασίας τον Μάιο έδειξε ότι οι προσλήψεις εκτός γεωργικού τομέα αυξήθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο και διαμορφώθηκαν σε 272.000. Αυτό είναι υψηλότερο από το αναθεωρημένο προς τα κάτω 165.000 τον Απρίλιο και πάνω από την προηγούμενη εκτίμηση των 190.000.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές