Την ισχύ της αγοράς των ομολόγων αναλύει αυτήν την εβδομάδα η Societe Generale, παρά την αστάθεια που εμφάνισαν πρόσκαιρα, λαμβάνοντας ώθηση από την τελευταία συνεδρίαση της ΕΚΤ και ενόψει της συνεδρίασης της Federal Reserve αυτήν την εβδομάδα.

Οι μετοχές πιέστηκαν την τελευταία εβδομάδα, αλλά η αγορά της πίστωσης φάνηκε να αγνοεί τα σημαντικότερα γεγονότα της εβδομάδας (τα δευτερεύοντα ακόμη περισσότερο) καθώς τα spread παρέμειναν λίγο έως πολύ αμετάβλητα, σχολιάζει η γαλλική τράπεζα. Μόνο η αμερικανική αγορά IG (επενδυτικού βαθμού) αποδυναμώθηκε ελαφρά, αλλά παρόλα αυτά, παραμένει μόνο λίγες μονάδες βάσης μακριά από τα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 15 ετών.

Αγορές: Μετά τα ιστορικά υψηλά τι;

Επιπλέον, η Societe Generale αναμένει ότι όλη η αγορά πίστωσης θα διαφοροποιηθεί κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, με τους κλάδους υψηλότερου beta να έχουν καλύτερη απόδοση και την αγορά του ευρώ να έχει λίγο καλύτερες επιδόσεις από την αντίστοιχη των ΗΠΑ.

Οι ακίνδυνοι… κίνδυνοι

Οι κίνδυνοι παραμένουν αλλά είναι το πολύ ακίνδυνοι κίνδυνοι, αναφέρει η Societe Generale. Το περιβάλλον παραμένει πολύ υποστηρικτικό για την πίστωση (μερική οικονομική ανάπτυξη, υψηλές αποδόσεις, ισχυρή ζήτηση, κ.λπ.), αλλά τα στενά spread σημαίνουν ότι η καθοδική πλευρά γίνεται μεγαλύτερη από την ανοδική.

Επιπλέον, έχουμε ακόμη γεωπολιτικούς κινδύνους να αντιμετωπίσουμε και τις αμερικανικές εκλογές προς το τέλος του έτους, καθώς και πιθανώς μεγάλα ελλείμματα τα επόμενα χρόνια. «Ωστόσο, αυτοί είναι απλώς κίνδυνοι προς το παρόν, και ενώ υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα που καθιστά δύσκολο να δούμε τους επόμενους 18 μήνες, πιστεύουμε ότι τα επόμενα δύο έως τρία τρίμηνα θα παραμείνουν υποστηρικτικά στις πιστωτικές αγορές», αναφέρει η Societe Generale.

Ισχυροί πρωτογενείς όγκοι

Την περασμένη εβδομάδα, οι όγκοι νέων εκδόσεων επιβραδύνθηκαν, αλλά αυτή την εβδομάδα οι αγορές ήταν και πάλι ενεργές με εκδόσεις 21,2 δισ. ευρώ σε όλες τις αγορές, ρυθμός που θα σήμαινε άλλα 80 δισ. ευρώ για τον μήνα.

Η Societe Generale δεν αναμένει ότι ο ρυθμός έκδοσης θα παραμείνει στα τρέχοντα επίπεδα, αλλά η ζήτηση συνεχίζει να υπερβαίνει την προσφορά.

Κατά την άποψη της Societe Generale, οι όγκοι θα παραμείνουν υγιείς αλλά θα επιβραδυνθούν κατά τη διάρκεια του μήνα και τον Ιούλιο πριν από τη συνηθισμένη καλοκαιρινή ηρεμία. Ωστόσο, οι συνολικοί όγκοι ανέρχονται σε 420 δισ. ευρώ, το υψηλότερο ποσοστό που έχει σημειωθεί ποτέ σε αυτή τη φάση του έτους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές