Έντονη νευρικότητα εμφάνισε σήμερα η Wall Street, η οποία αναμένει μια άκρως ενδιαφέρουσα εβδομάδα με τα στοιχεία για τον πληθωρισμό να αναμένονται την Τετάρτη και την απόφαση της Federal Reserve την ίδια μέρα.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,08% στις 38.829 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη 0,26% στις 5.360 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0,35% στις 17.192 μονάδες.

Οι αγορές είναι σε έναν… δικό τους κόσμο – Η ανάλυση της Societe Generale

Η μετοχή της Nvidia δεν έχει σταματήσει να αποτελεί τον οδηγό της αμερικανικής αγοράς, καθώς σήμερα τέθηκε σε ισχύ το split με αναλογία 10-1. Η μετοχή έκλεισε τελικά με κέρδη 1%, αν και ενδοσυνεδριακά δέχτηκε κάποιες πιέσεις.

Στον αντίποδα, η GameStop σημείωσε πτώση σχεδόν 15%, μετά το μεγάλο sell-off της Παρασκευής. Αν και ο Keith Gill, ο trader που ενέπνευσε την επική μανία του 2021, μοιράστηκε το χαρτοφυλάκιο του που κατείχε τεράστιες θέσεις, η μετοχή κατέρρευσε την Παρασκευή, καθώς οι επενδυτές αντέδρασαν στην ανακοίνωση της εταιρείας ότι οι πωλήσεις μειώθηκαν σημαντικά το πρώτο τρίμηνο.

Την ίδια ώρα, η Apple έκλεισε με απώλειες 2%, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε έναν νέο γύρο ενημερώσεων λογισμικού στο Παγκόσμιο Συνέδριο Προγραμματιστών της. Μεταξύ των ανακοινώσεων, η Apple αποκάλυψε το iOS 18 και την πιο πρόσφατη έκδοση του λειτουργικού συστήματος για τα ακουστικά Vision Pro. Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης ορισμένες βελτιώσεις στα AirPods, συμπεριλαμβανομένης της ανίχνευσης κίνησης κεφαλής μέσω του Siri.

Ωστόσο, η τελευταία απόφαση της Fed για τα επιτόκια και ο δείκτης τιμών καταναλωτή του Μαΐου που αναμένονται την Τετάρτη θα μπορούσαν να αποδειχθούν βασικά τεστ για την αγορά σήμερα και τις επόμενες ημέρες, ειδικά αφού η ανακοίνωση από την αγορά εργασίας συνέχισε να υποδηλώνει ότι η κεντρική τράπεζα θα μπορούσε να περιμένει μέχρι να αποφασίσει τη μείωση των επιτοκίων.

Οι επενδυτές θα αναλύσουν τις νέες προβλέψεις της Fed σχετικά με το χρονοδιάγραμμα και τη συχνότητα των μειώσεων των επιτοκίων. Οι αγορές τώρα τιμολογούν μία μόνο μείωση επιτοκίων φέτος, τον Νοέμβριο, σύμφωνα με το εργαλείο CME FedWatch.

«Οι επιπτώσεις για την πολιτική του FOMC είναι μεικτές κατά την άποψή μας», έγραψε ο David Doyle της Macquarie, ο οποίος αναμένει στο βασικό του σενάριο ότι οι μειώσεις των επιτοκίων θα ξεκινήσουν το 2025.

«Η θετική πλευρά είναι ότι η αύξηση της ανεργίας έχει γίνει πιο ουσιαστική. Από την πλευρά των “γερακιών” είναι ότι οι λεπτομέρειες υποδηλώνουν ότι η αύξηση της ζήτησης εργασίας παραμένει σταθερή».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street