Τα δικαιώματα εκμετάλλευσης της γνωστής αλυσίδας Starbucks και ορισμένων καταστημάτων στη χώρα της Νότιας Αμερικής,  συμφώνησε να αγοράσει η βραζιλιάνικη αλυσίδα εστιατορίων Zamp.

Η Zamp, η οποία ελέγχεται από το κρατικό επενδυτικό ταμείο Mubadala του Άμπου Ντάμπι, λειτουργεί εστιατόρια Burger King και Popeyes στη μεγαλύτερη οικονομία της Λατινικής Αμερικής και είχε αποκαλύψει , ήδη απο το Φεβρουάριο, ότι βρισκόταν σε συζητήσεις για τη συμφωνία με τη Starbucks.

Starbucks: «Πικρός» καφές για τον CEO – Η πτώση των πωλήσεων και τα πλήγματα στην Κίνα

Η εταιρεία  ανέφερε ότι η συμφωνία ύψους 120 εκατομμυρίων ρεάλ (22,7 εκατ. δολαρίων) υπογράφηκε με την SouthRock, η οποία κατέχει τα δικαιώματα και τα περιουσιακά στοιχεία και βρίσκεται σε καθεστώς προστασίας από την πτώχευση από πέρυσι.
Ως αποτέλεσμα της συμφωνίας , οι μετοχές της Zamp που διαπραγματεύονται στο Σάο Πάολο σημείωσαν άλμα έως και 19,4% πριν κλείσουν με κέρδη σχεδόν 10,2%.

Δεν είναι ακόμη γνωστό πόσα ακριβώς από τα περισσότερα από 100 καταστήματα Starbucks στη χώρα θα αγοράσει η Zamp, δήλωσε η εταιρεία.

Η Zamp δήλωσε ότι η συμφωνία απαιτεί έγκριση από την αντιμονοπωλιακή αρχή CADE της Βραζιλίας και το δικαστήριο που επιβλέπει την πτώχευση της SouthRock, σημειώνει το Reuters.

Χρειάζεται επίσης μια τελική συμφωνία με τη Starbucks, η οποία έχει συμφωνήσει μέχρι στιγμής σε μια αρχική συμφωνία που εξουσιοδοτεί τη Zamp να διερευνήσει το εμπορικό σήμα και να αναπτύξει τις δραστηριότητες της αλυσίδας καφετεριών στη Βραζιλία.

Εκπρόσωπος της Starbucks επιβεβαίωσε ότι η εταιρεία «βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Zamp για την απευθείας διαχείριση των καφετεριών λιανικής πώλησης της Starbucks σε όλη τη Βραζιλία».

Η SouthRock επιβεβαίωσε τη συμφωνία, εν αναμονή των εγκρίσεων, προσθέτοντας ότι παραμένει προσηλωμένη στις διαδικασίες αναδιοργάνωσης υπό δικαστική εποπτεία για την αναδιάρθρωση και την επανέναρξη της ανάπτυξης της επιχείρησής της.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή