Από την Πέμπτη 13 Ιουνίου τα Ελληνικά Πιστοποιητικά (ΕΛ.ΠΙΣ) για τις μετοχές της Mermeren Kombinat AD Prilep θα είναι διαπραγματεύσιμα στο Χρηματιστήριο Αθηνών χωρίς το δικαίωμα λήψης του μερίσματος ύψους 2,80 ευρώ (μεικτό) ή 2,10 ευρώ (καθαρό).

Δικαιούχοι είσπραξης του ως άνω ποσού θα είναι οι δικαιούχοι ΕΛ.ΠΙΣ. που θα είναι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Συστήματος Άυλων Τίτλων την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024.

Η ανακοίνωση της εταιρείας

Η Τράπεζα Πειραιώς Ανώνυμος Εταιρεία, με την ιδιότητα του Εκδότη Ελληνικών Πιστοποιητικών (ΕΛ.ΠΙΣ.) για τις μετοχές της εταιρείας Mermeren Kombinat AD Prilep που εδρεύει στο Prilep της Βόρειας Μακεδονίας, ανακοινώνει στους δικαιούχους ΕΛ.ΠΙΣ. ότι, σε συνέχεια της απόφασης της από 30 Μαΐου 2024 Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της Εταιρείας για τη διάθεση μέρους των κερδών της χρήσης 2023, το μέρισμα ανά μετοχή ανέρχεται στο ποσό των 2,80 Ευρώ (μικτό), ενώ το καθαρό ποσό που θα καταβληθεί ανά ΕΛ.ΠΙΣ. μετά την παρακράτηση φόρου (σύμφωνα με το άρθρο 59 του Ν. 2396/1996, όπως ισχύει), ανέρχεται σε 2,10 Ευρώ.

Δικαιούχοι είσπραξης του ως άνω ποσού θα είναι οι δικαιούχοι ΕΛ.ΠΙΣ. που θα είναι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Συστήματος Άυλων Τίτλων την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024, («Ημέρα Προσδιορισμού Δικαιούχων»). Από την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024, τα ΕΛ.ΠΙΣ θα διαπραγματεύονται στο Χ.Α. χωρίς το δικαίωμα λήψης του παραπάνω ποσού («Ημέρα Αποκοπής»).

Η καταβολή θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024 («Ημέρα Πληρωμής») από την πληρώτρια Τράπεζα Πειραιώς Ανώνυμος Εταιρεία («Πληρώτρια Τράπεζα»), ως ακολούθως:

1. Μέσω των Συμμετεχόντων, οι οποίοι τηρούν τους λογαριασμούς αξιογράφων των δικαιούχων στο Σ.Α.Τ. (πιστωτικά ιδρύματα και επιχειρήσεις επενδύσεων), σύμφωνα με τα ισχύοντα στον Κανονισμό Λειτουργίας της ΕΛ.Κ.Α.Τ. και τις σχετικές αποφάσεις της.

2. Ειδικά σε περιπτώσεις θανόντων δικαιούχων, των οποίων οι τίτλοι τηρούνται στον Ειδικό Λογαριασμό Θανόντος στο Σ.Α.Τ., υπό τον χειρισμό της ΕΛ.Κ.Α.Τ., η διαδικασία πληρωμής θα διενεργείται από το δίκτυο των καταστημάτων της Πληρώτριας Τράπεζας, μετά την ολοκλήρωση της νομιμοποίησης των κληρονόμων τους. Επιπλέον, σε περίπτωση που ο δικαιούχος τηρούσε τους τίτλους του μέσω πιστωτικού ιδρύματος/επιχείρησης επενδύσεων που έχει τεθεί σε ειδική εκκαθάριση, η καταβολή του ποσού που του αναλογεί θα διενεργηθεί μέσω του δικτύου των καταστημάτων της Πληρώτριας Τράπεζας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Τζάρεντ Άιζακμαν: Ο δισεκατομμυριούχος πιλότος που θέλει να διευθύνει τη NASA
Επικαιρότητα |

Αυτός είναι ο δισεκατομμυριούχος πιλότος που θέλει να διευθύνει τη NASA

Επιχειρηματίας και πιλότος μαχητικών αεροσκαφών, ο Τζάρεντ Άιζακμαν ετοιμάζεται να διευθύνει το διαστημικό πρόγραμμα των ΗΠΑ παρά τις επαγγελματικές του σχέσεις με την SpaceX του Ίλον Μασκ

Ευρωπαϊκή Ένωση: Αναζητά τρόπους να κατασχέσει τα παγωμένα ρωσικά κεφάλαια
Διεθνή |

Η Ευρώπη ψάχνει τρόπους να «βάλει χέρι» στα 280 δισ. παγωμένα ρωσικά κεφάλαια

Η Ένωση διερευνά πιο επιθετικά τρόπους για την κατάσχεση των παγωμένων περιουσιακών στοιχείων της ρωσικής κεντρικής τράπεζας, καθώς προσπαθεί να εξασφαλίσει οικονομική και στρατιωτική υποστήριξη για την Ουκρανία

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη-Ζελένσκι: Όχι σε λύση για την Ουκρανία χωρίς την Ουκρανία
Επικαιρότητα |

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη-Ζελένσκι: Όχι σε λύση για την Ουκρανία χωρίς την Ουκρανία

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνομίλησε με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στον οποίο είπε πως «εναπόκειται στην Ουκρανία να αποφασίσει για το αποδεκτό για αυτήν ειρηνευτικό πλαίσιο»

Γερμανικές εκλογές: Η ΕΕ κρατά την ανάσα της ενώ η ακροδεξιά δείχνει τα δόντια της
Επικαιρότητα |

Γερμανικές εκλογές: Η ΕΕ κρατά την ανάσα της ενώ η ακροδεξιά δείχνει τα δόντια της

Οι εκλογές στη Γερμανία, διεξάγονται σε κλίμα πόλωσης και διαδηλώσεων σε πολλές πόλεις - Οικονομία και μετανάστευση βρέθηκαν στο επίκεντρο της προεκλογικής εκστρατείας