Άνοδο της τάξης του 10,8% σημείωσε η βιομηχανική παραγωγή τον Απρίλιο.

Ειδικότερα, η Ελληνική Στατιστική Αρχή ανακοίνωσε τον Δείκτη Βιομηχανικής Παραγωγής, με έτος βάσης 2015=100,0 και μήνα αναφοράς τον Απρίλιο 2024, η εξέλιξη του οποίου, σύμφωνα με προσωρινά και διορθωμένα ως προςω το πλήθος των εργάσιμων ημερών στοιχεία, έχει ως εξής:

Ο Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής του μηνός Απριλίου 2024, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Απριλίου 2023, παρουσίασε αύξηση 10,8% έναντι αύξησης 4,4% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2023 με το 2022.

ΕΛΣΤΑΤ: Μείωση 1% στις τιμές παραγωγού τον Απρίλιο

Ο μέσος Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής της περιόδου Ιανουαρίου – Απριλίου 2024, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη της περιόδου Ιανουαρίου – Απριλίου 2023, παρουσίασε αύξηση 5,3%.

Ο εποχικά διορθωμένος Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής του μηνός Απριλίου 2024, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Μαρτίου 2024, παρουσίασε αύξηση 7,5%.

Φαρμακευτικά προϊόντα

Ο δείκτης του κλάδου παραγωγής βασικών φαρμακευτικών προϊόντων και φαρμακευτικών σκευασμάτων σημείωσε τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση ενώ ο δείκτης του κλάδου κατασκευής ηλεκτρονικών υπολογιστών, ηλεκτρονικών και οπτικών προϊόντων σημείωσε τη μεγαλύτερη ποσοστιαία μείωση, κατά τον Απρίλιο 2024 σε σχέση με τον Μάρτιο 2024.

Κατά τη σύγκριση των δεικτών του Απριλίου 2024 με τους αντίστοιχους δείκτες του Απριλίου 2023, η μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση καταγράφηκε στους κλάδους εξόρυξης άνθρακα και λιγνίτη – άντλησης αργού πετρελαίου και φυσικού αερίου – υποστηρικτικών δραστηριοτήτων εξόρυξης, ενώ η μεγαλύτερη ποσοστιαία μείωση καταγράφηκε στον κλάδο βιομηχανίας δέρματος και δερμάτινων ειδών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News