Με μικτά πρόσημα έκλεισαν οι αγορές της Ασίας, εν αναμονή και αυτές με τη σειρά τους των στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, αλλά και την καθοδήγηση της Federal Reserve για την κατεύθυνση της νομισματικής της πολιτικής.

Είναι κοινός τόπος ότι η Fed δεν θα βιαστεί να μειώσει τα επιτόκια. Οι traders δεν αναμένουν ότι η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Ανοικτής Αγοράς θα μειώσει τα επιτόκια στη συνεδρίασή της αυτή την εβδομάδα ή την επόμενη συνεδρίαση του Ιουλίου.

Ειδικότερα, ο Nikkei 225 της Ιαπωνίας ενισχύθηκε κατά 0,25% για να κλείσει στις 39.134 μονάδες.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας έκλεισε κατά 0,15% υψηλότερα στις 2.705 μονάδες.

Πτωτικά κινήθηκε ο Hang Seng του Χονγκ Κονγκ, καθώς έχασε 0,86%, ενώ και ο S&P/ASX 200 έχασε 1,33%.

Οι ασιατικές αγορές παραμένουν σε επιφυλακή, υπό το φάσμα της πολιτικής αβεβαιότητας στις ευρωπαϊκές αγορές μετά την άνοδο της Δεξιάς στις εκλογές και τις πρόωρες εκλογές στη Γαλλία, οι οποίες επανάφεραν τις ανησυχίες για τη συνοχή του μπλοκ.

Οι κινήσεις ήταν ως επί το πλείστον μέτριες, με τον ευρύτερο δείκτη μετοχών της MSCI για τις μετοχές της Ασίας-Ειρηνικού (εκτός Ιαπωνίας) να υποχωρεί κατά 0,5%. Τα κινεζικά blue chip υποχώρησαν 1,2%, έχοντας κλείσει τη Δευτέρα, ενώ το γουάν έφτασε στο χαμηλό επτά μηνών.

Η αγορά έχει, μέχρι στιγμής, αποδειχθεί εξαιρετικά ανθεκτική στο άλμα των αποδόσεων των ΗΠΑ που ακολούθησε της ανακοίνωσης για τις θέσεις εργασίας της Παρασκευής και την υποχώρηση των προσδοκιών για μειώσεις των επιτοκίων της Federal Reserve.

«Βλέπουμε μειωμένες προοπτικές για χαλάρωση φέτος και τώρα αναμένουμε την πρώτη περικοπή της Fed τον Νοέμβριο», δήλωσαν αναλυτές της JPMorgan.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές