Με απώλειες κινείται σήμερα η Wall Street, συνεχίζοντας στον επιφυλακτικό τόνο των τελευταίων ημερών εν αναμονή της συνεδρίασης της Federal Reserve για τις κατευθύνσεις της νομισματικής πολιτικής που θα δώσει.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει πτώση 0,62% στις 38.627 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει απώλειες 0,35% στις 5.342 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 0,19% στις 17.160 μονάδες.

Νορβηγία: Ανακάλυψε το μεγαλύτερο κοίτασμα σπάνιων γαιών στην Ευρώπη

Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές της Eli Lilly ενισχύονται κατά 3% αφού σύμβουλοι της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ ενέκριναν αρχικά το φάρμακο της εταιρείας για το Alzheimer, ανοίγοντας τον δρόμο για πλήρη έγκριση αργότερα φέτος. Ο FDA τείνει να ακολουθεί τη σύσταση της συμβουλευτικής ομάδας, αλλά δεν απαιτείται να το πράξει.

Εν αναμονή του πληθωρισμού και της  Fed

Η αγορά παραμένει σε φάση συσσώρευσης εν αναμονή της διήμερης συνεδρίασης της Fed για την πολιτική που αρχίζει σήμερα. Η συνεδρίαση θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη με μια απόφαση για την πολιτική επιτοκίων και μια συνέντευξη Τύπου στη συνέχεια από τον πρόεδρο της Federal Reserve, Jerome Powell.

Ενώ οι επενδυτές περιμένουν με αγωνία την ανακοίνωση της πολιτικής, σε μεγάλο βαθμό τιμολογούν ότι το επιτόκιο δανεισμού θα παραμείνει αμετάβλητο. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης κεφαλαίων της Fed δεν έδειχναν σχεδόν καμία πιθανότητα μείωσης στη συνεδρίαση αυτής της εβδομάδας, σύμφωνα με το FedWatch Tool της CME.

Επίσης την Τετάρτη, αναμένονται τα στοιχεία του δείκτη τιμών καταναλωτή για τον Μάιο, τα οποία καθορίζουν και τη βασική γραμμή πολιτικής της Federal Reserve.

«Έχουμε δύο μεγάλα γεγονότα που έρχονται στα μέσα αυτής της εβδομάδας: η ανακοίνωση του ΔΤΚ το πρωί της Τετάρτης και η συνεδρίαση της Fed το απόγευμα της Τετάρτης», υπενθύμισε ο Zachary Hill, επικεφαλής διαχείρισης χαρτοφυλακίου στην Horizon Investments.

Πάντως, ο S&P 500 εξακολουθεί να είναι περισσότερο από 12% πάνω από τον κινητό μέσο όρο των 200 ημερών και είναι ένα σημείο που ο δείκτης ιστορικά δεν μπορεί να παραμείνει ψηλά για πολύ, σύμφωνα με την BTIG. Η διαπραγμάτευση του δείκτη πάνω από αυτό το επίπεδο σημαίνει γενικά ότι βρίσκεται σε ανοδική τάση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street