Σε προσεκτικές και επιλεκτικές αγορές επιδίδεται σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο κινείται θετικά και πάλι προς τη ζώνη των 1.470 μονάδων, καλύπτοντας μάλιστα ένα σημαντικό μέρος από το χαμένο έδαφος της τελευταίας διορθωτικής κίνησης.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει άνοδο 0,51% στις 1.466,21 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 4,2 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 1,1 εκατ. τεμάχια. Κέρδη 0,50% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.563,69 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός άνοδο 0,27% στις 1.315,37 μονάδες.

Ανάκαμψη μετ’ εμποδίων

Αν και οι κινήσεις των αγοραστών σήμερα είναι επιλεκτικές και ο τζίρος δεν βοηθά στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης τους, δεν είναι αμελητέα η κίνηση που έχει κάνει ο γενικός δείκτης από τα χαμηλά των 1.424 μονάδων στις 4 Ιουνίου. Σήμερα περνά πάνω από τις 1.460 μονάδες σήμερα, με τον στόχο των 1.500 μονάδων να παραμένει εφικτός, τηρουμένων των αναλογιών και των εμποδίων που έχουν προκύψει στο μεταξύ.

Και αν εξαιρέσει κανείς το αρνητικό κλίμα που δημιουργήθηκε χτες και επηρέασε και την εγχώρια αγορά, και μόνο η ανάκαμψή της από το πρωινό -1,20% και η αντοχή της στήριξης των 1.445 μονάδων, ήταν ένα δυνατό μήνυμα ότι υπάρχουν οι αγοραστές που περιμένουν να εισέλθουν στο ταμπλό. Αυτό που χρειάζεται είναι ένας θετικός καταλύτης προκειμένου να βελτιωθεί και η συναλλακτική δραστηριότητα και να οδηγηθεί η αγορά στο επόμενο ψυχολογικό όριο των 1.500 σε πρώτη φάση.

Στην εξίσωση των καταλυτών, άλλωστε, δεν πρέπει να αμελείται και το γεγονός ότι οι ξένοι επί ευρωπαϊκού εδάφους έχουν να αντιμετωπίσουν την πολιτική αβεβαιότητα σε αρκετές πρωτεύουσες, ενώ επί αμερικανικού εδάφους έχουν να αντιμετωπίσουν την επί μακρόν σφιχτή νομισματική πολιτική της Federal Reserve, η οποία θα επιβεβαιωθεί αύριο. Δύο βασικές πηγές επιφυλακτικότητας, οι έμμεσες συνέπειες των οποίων αποτυπώνονται και στο αθηναϊκό ταμπλό.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, οι Coca Cola, Σαράντης, Τιτάν και ΔΕΗ ηγούνται της αγοράς με κέρδη που ξεπερνούν το 1%, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι Motor Oil, Eurobank, ΕΛΧΑ, ΓΕΚ Τέρνα, Λάμδα, ΟΠΑΠ, Aegean, Ελλάκτωρ, Πειραιώς, Quest, Τέρνα Ενεργειακή, Μυτιληναίος, Jumbo, Autohellas, Βιοχάλκο και Εθνική.

Από την άλλη, η Alpha bank εξακολουθεί να προβληματίζει, καθώς είναι η μόνο τραπεζική μετοχή σε αρνητικά εδάφη, αν και με μόλις -0,31%, με τα Ελληνικά Πετρέλαια να χάνουν 0,06%. Αμετάβλητες είναι οι ΕΥΔΑΠ, Cenergy και ΟΤΕ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών