Σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τα έσοδά του κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας και να κερδίσει έδαφος έναντι του αντιπάλου του, ο πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ στρέφεται προς την αγορά των κρυπτονομισμάτων, ενισχύοντας την υπερασπιστική του ρητορική.

Μιλώντας σε μια εκδήλωση συγκέντρωσης κεφαλαίων στο Σαν Φρανσίσκο που διοργανώθηκε από τον γενικό συνεργάτη της Craft Ventures, Ντέιβιντ Σακς και τον δισεκατομμυριούχο τεχνολογίας Chamath Palihapitiya, ο Ο Τραμπ φέρεται να δήλωσε ότι «θα είναι ο πρόεδρος των κρυπτονομισμάτων».

Ο Τραμπ επανέλαβε επίσης την υποστήριξή του για την αγορά των crypto και τα σχέδιά του να προωθήσει τη βιομηχανία, τονίζοντας ιδιαίτερα την πρόθεση του Δημοκρατικού Κόμματος να ακολουθήσει την αντίθετη προσέγγιση με σκληρούς κανονισμούς .

Crypto: Οι ΗΠΑ πήραν πίσω το «στέμμα» τους

Αλλαγή πλεύσης

Ωστόσο, ορισμένοι ειδικοί πιστεύουν ότι ήδη συντελείται μια αλλαγή στην Ουάσιγκτον σε ό,τι αφορά τα κρυπτονομίσματα. Ο chief Investment Officer της Bitwise, Matt Hougan πιστεύει ότι οι ΗΠΑ κινούνται επιτέλους προς τη ρυθμιστική σαφήνεια , η οποία θα μπορούσε να ανοίξει τον κλάδο χρηματοοικονομικών συμβουλών της χώρας αξίας 20 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Εν τω μεταξύ, ο κλάδος δεν περιμένει απλώς να αλλάξουν τα πράγματα. Το ανταλλακτήριο crypto Coinbase δώρισε 25 εκατομμύρια δολάρια στην επιτροπή υπερπολιτικής δράσης (PAC) Fairshake με επίκεντρο τα κρυπτονομίσματα, καθώς εντείνει τα λόμπι ενόψει των εκλογών του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ.

Η τελευταία δωρεά ανεβάζει το συνολικό ποσό που συγκεντρώθηκε από το PAC και τις θυγατρικές του αυτόν τον εκλογικό κύκλο σε 160 εκατομμύρια δολάρια. Αυτό το ποσό αντιστοιχεί σε πρόσφατες δωρεές από την Ripple και την εταιρεία επιχειρηματικών συμμετοχών Andreessen Horowitz .

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Crypto