Δικαστική μάχη κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης κέρδισε η Deutsche Telekom AG, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg. Πρόκειται για αποζημίωση στο πλαίσιο διαφοράς σχετικά με τόκους από πρόστιμο για καρτελοποίηση που καταβλήθηκε στις ρυθμιστικές αρχές του μπλοκ.

Το Δικαστήριο της ΕΕ υποστήριξε την Τρίτη προηγούμενη απόφαση του κατώτερου δικαστηρίου του μπλοκ, το οποίο επιδίκασε στην εταιρεία αποζημίωση ύψους 1,8 εκατ. ευρώ, κρίνοντας ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρέπει να καταβάλει τόκους για μέρος του υποκείμενου προστίμου που είχε περικοπεί κατά την έφεση.

Το πρόστιμο

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επέβαλε το 2014 πρόστιμο 31,1 εκατ. ευρώ στην εταιρεία για την παρεμπόδιση των ανταγωνιστών της στο διαδίκτυο. Κατόπιν έφεσης, κατώτερο δικαστήριο της ΕΕ μείωσε το πρόστιμο κατά περίπου 12 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία η Deutsche Telekom έχει επιστρέψει.

Ωστόσο, προέκυψε διαφωνία σχετικά με την άρνηση της Επιτροπής να επιστρέψει τους τόκους για το ακυρωθέν μέρος του προστίμου – επειδή οι αποδόσεις των χρημάτων ήταν ζημιογόνες για το διάστημα που βρίσκονταν στα ταμεία της ΕΕ.

Η υπόθεση εγκυμονεί κινδύνους για τις ρυθμιστικές αρχές της ΕΕ, οι οποίες καλούνται να πληρώσουν τόκους για τα πρόστιμα που πρέπει να επιστρέψουν, παρόλο που τα πρόστιμα που κατέχουν σπάνια συγκεντρώνουν τόκους και μπορεί ακόμη και να χάσουν την αξία τους.

Η υπόθεση της έφεσης είναι η C-221/22 P, Deutsche Telekom κατά Επιτροπής.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή