Το διοικητικό συμβούλιο της General Motors ενέκρινε την επαναγορά μετοχών αξίας 6 δισ. δολαρίων.

Στο τέλος του Ιούνη ολοκληρώνεται το επιταχυμένο πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών 10 δισ. δολαρίων που ανακοινώθηκε τον Νοέμβριο του 2023.

General Motors: Ισχυρά κέρδη για το α΄τρίμηνο παρά τις χαμηλότερες πωλήσεις

«Είμαστε πολύ επικεντρωμένοι στην κερδοφορία της επιχείρησής μας  που αφορά τις μηχανές εσωτερικής καύσης, αυξάνουμε και βελτιώνουμε την κερδοφορία της επιχείρησής μας με ηλεκτρικά οχήματα, ενώ αναπτύσσουμε αποτελεσματικά τα κεφάλαιά μας. Αυτό μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να επιστρέφουμε μετρητά στους μετόχους», δήλωσε ο CFO της GM Paul Jacobson.

Η νέα επαναγορά θα επιτρέψει στην GM να αποκτήσει μετοχές μετά την ολοκλήρωση της υπάρχουσας επανέγκρισης, δήλωσε η αυτοκινητοβιομηχανία. Ωστόσο δεν ανακοίνωσε το χρονοδιάγραμμα της ολοκλήρωσης του προγράμματος.

Οι μετοχές της GM σημείωσαν αύξηση κατά 1% στις προσυνεδριακές συναλλαγές. Η τιμή της μετοχής έκλεισε τη Δευτέρα στα 47,57 δολάρια, σημειώνοντας αύξηση περίπου 32,4% από την αρχή του έτους.

Το σχέδιο επαναγοράς μετοχών ανακοινώθηκε εν μέσω αβεβαιότητας γύρω από την υιοθέτηση αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων, στα οποία η GM έχει ποντάρει πολύ, και καθυστερεί τη ζήτηση των πελατών για νέα οχήματα.

«Οι επενδύσεις που έκανε η GM στα εμπορικά σήματα και το χαρτοφυλάκιο προϊόντων της τα τελευταία χρόνια, και η πειθαρχία της εταιρείας, προσφέρουν σταθερά ισχυρή αύξηση εσόδων, περιθώρια κέρδους και ελεύθερες ταμειακές ροές» τόνισε ο Jacobson.

Τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου

Η GM ανακοίνωσε ότι έβγαλε 2,97 δισ. δολάρια από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο, με τα έσοδα να αυξάνονται κατά 7,6% σε σχέση με την ίδια περίοδο πριν από ένα χρόνο σε λίγο πάνω από 43 δισ. δολάρια. Αυτό ξεπέρασε τα 41,15 δισ. δολάρια που ανέμεναν οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της FactSet.

Εξαιρουμένων των έκτακτων στοιχείων, η εταιρεία κέρδισε 2,62 δολάρια ανά μετοχή, ξεπερνώντας εύκολα τις εκτιμήσεις της Wall Street για 2,13 δολάρια ανά μετοχή.

Η εταιρεία αύξησε ελαφρώς τις προβλέψεις για τα καθαρά κέρδη για το σύνολο του έτους στο εύρος από 10,1 έως 11,5 δισ. δολάρια, από 9,8 έως 11,2 δισ. δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή