Το ισοζύγιο των προβλέψεων για την κάλυψη ζημιών από δάνεια, στις εμπορικές τράπεζες της Κίνας καταγράφηκε στα 6,9 τρισεκατομμύρια γιουάν (880 δισεκατομμύρια ευρώ) στα τέλη του πρώτου τριμήνου του 2024, σύμφωνα με τα στοιχεία της αρμόδιας ρυθμιστικής αρχής (NFRA).

Το ποσό αυτό είναι αυξημένο κατά 269,8 δισεκατομμύρια γιουάν (34,50 δισεκατομμύρια ευρώ) σε σύγκριση με το τελευταίο τρίμηνο του 2023, αναδεικνύοντας την ανθεκτικότητα των κινεζικών τραπεζών κατά των κινδύνων από μη εξυπηρετούμενα δάνεια, όπως τονίζει η ίδια ρυθμιστική αρχή.

Ο δείκτης του ποσοστού κάλυψης των τραπεζών από τις ζημιές μη εξυπηρετούμενων δανείων καταγράφηκε στο 204,54% στα τέλη Μαρτίου, μειωμένος κατά 0,6% σε σύγκριση με τα τέλη του 2023.

Κατά το πρώτο τρίμηνο τα συνολικά καθαρά κέρδη των κινεζικών εμπορικών τραπεζών έφτασαν στα 672,3 δισεκατομμύρια γιουάν (85,96 δισεκατομμύρια ευρώ), με ετήσια αύξηση 0,7%.

G7: Προειδοποιεί τις μικρές κινεζικές τράπεζες για τους δεσμούς τους με τη Ρωσία

Αμερικανοί αξιωματούχοι αναμένουν από την Ομάδα των Επτά (G7) πιο πλούσιων χωρών του κόσμου να ανακοινώσει μια νέα σκληρή προειδοποίηση την επόμενη εβδομάδα προς τις μικρότερες κινεζικές τράπεζες, προκειμένου να σταματήσουν να βοηθούν τη Ρωσία στην αποφυγή των δυτικών κυρώσεων, όπως αποκαλύπτει το Reuters, με βάση δύο ανώνυμες πηγές.

Οι ηγέτες της G7 που συγκεντρώνονται στη σύνοδο κορυφής στις 13-15 Ιουνίου στην Ιταλία υπό την πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι, αναμένεται να επικεντρωθούν σε μεγάλο βαθμό κατά τη διάρκεια των κατ’ ιδίαν συναντήσεών τους στην απειλή που θέτει το αυξανόμενο κινεζο-ρωσικό εμπόριο για την προοπτική του πολέμου στην Ουκρανία και να διερευνηθεί τι πρέπει να γίνει για αυτό το γεγονός.

Αυτές οι συνομιλίες είναι πιθανό να καταλήξουν σε δημόσιες δηλώσεις για το θέμα που αφορά τις κινεζικές τράπεζες, σύμφωνα με έναν Αμερικανό αξιωματούχο που συμμετείχε στον σχεδιασμό της εκδήλωσης και ένα άλλο άτομο που ενημερώθηκε για το θέμα.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι εταίροι τους στη G7 – Βρετανία, Καναδάς Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία και Ιαπωνία – δεν αναμένεται να λάβουν άμεσα τιμωρητικά μέτρα κατά οποιωνδήποτε τραπεζών κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής, όπως να περιορίσουν την πρόσβασή τους στο σύστημα ανταλλαγής μηνυμάτων SWIFT ή να διακόψουν την πρόσβαση στο δολάριο. Εκτιμάται ότι επικεντρώνονται σε μικρότερα ιδρύματα, όχι στις μεγαλύτερες κινεζικές τράπεζες, σύμφωνα μία από τις πηγές του Reuters.

Οι διαπραγματεύσεις ήταν ακόμη σε εξέλιξη σχετικά με την ακριβή μορφή και το περιεχόμενο της προειδοποίησης, σύμφωνα με τις πηγές.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή