Η Virgin Atlantic Airways του δισεκατομμυριούχου Ρίτσαρντ Μπράνσον γιορτάζει την 40ή επέτειό της καιο ιδρυτής της σχεδιάζει να ενσωματώσει στενότερα την αεροπορική εταιρεία με τα κρουαζιερόπλοια και τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις του, ώστε να προσφέρει στους ταξιδιώτες υπηρεσίες μιας στάσης (one stop shop), όπως αναφέρει το Bloomberg.

Ο Μπράνσον δήλωσε ότι θα επιδιώξει να κάνει τις ξεχωριστές δραστηριότητές του να λειτουργούν πιο απρόσκοπτα, με τους ανθρώπους που ταξιδεύουν στις κρουαζιέρες της Virgin Voyages να παίρνουν πόντους επιβράβευσης της αεροπορικής εταιρείας, ενώ θα προσθέσει περισσότερα ξενοδοχεία στους προορισμούς στους οποίους πετάει. «Είναι κάτι που θα έπρεπε να είχαμε κάνει πριν από πενήντα χρόνια», δήλωσε ο 73χρονος Μπράνσον σε συνέντευξή του.

Οι κορυφαίοι καλοκαιρινοί προορισμοί για τους Ευρωπαίους – Η θέση της Αθήνας [πίνακες]

Αυξάνει τις υπηρεσίες

Η αεροπορική εταιρεία που τα έβαλε με την British Airways τη δεκαετία του 1980 εισέρχεται τώρα στην πέμπτη δεκαετία της λειτουργίας της. Ορισμένες από τις καινοτομίες της, από τις οθόνες ψυχαγωγίας στην πλάτη του καθίσματος μέχρι τις premium οικονομικές καμπίνες, έχουν υιοθετηθεί ευρέως και σε ορισμένες περιπτώσεις πιο αποτελεσματικά, από τους ανταγωνιστές. Αντί να προσπαθεί να ανταγωνιστεί τους αερομεταφορείς της Μέσης Ανατολής, η Virgin σχεδιάζει να επικεντρωθεί στις υπηρεσίες της και στο να επιτρέψει στους πελάτες της να κάνουν πιο απρόσκοπτα κρατήσεις σε όλες τις επιχειρηματικές της μονάδες.

Η Virgin εισήγαγε τις υπηρεσίες διακοπών της στην αεροπορική εταιρεία κατά τη διάρκεια της πανδημίας και τις ονόμασε Virgin Atlantic Holidays. Η αεροπορική εταιρεία ακολουθεί άλλες, όπως η British Airways, στην προσπάθειά της να αποσπάσει περισσότερα χρήματα από τις διακοπές των πελατών και τα προγράμματα πιστότητας.

Ο εμπορικός διευθυντής της Virgin, Τζούχα Τζάρβινεν, δήλωσε ότι η αλλαγή της επωνυμίας αποσκοπεί στο να επιτρέψει στην εταιρεία να προσεγγίσει ένα ευρύτερο φάσμα πελατών. Σχεδιάζει να επεκτείνει τη Virgin Atlantic Holidays σε όλες τις αγορές της και θα πουλήσει το Ηνωμένο Βασίλειο ως προορισμό διακοπών από τις ΗΠΑ και τον Καναδά μέχρι το επόμενο έτος, είπε. Θα επιδιώξει επίσης να πωλεί πιο ποικίλα πακέτα διακοπών μέσω των ιστοσελίδων της, τα οποία επιτρέπουν στους ταξιδιώτες να προσθέτουν εκδρομές και ασφάλιση.

Οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις επεκτείνονται επίσης, αφού περιορίστηκαν κάπως κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Πριν από τρία χρόνια ο όμιλος του Μπράνσον είχε μόλις τρία ξενοδοχεία σε λειτουργία, αλλά αυτή την εβδομάδα θα φτάσει τα 17, συμπεριλαμβανομένων της Νέας Υόρκης, του Εδιμβούργου και της Μαγιόρκα. Ο Μπράνσον δήλωσε ότι βρισκόταν στην Ουάσινγκτον αυτή την εβδομάδα εξετάζοντας ένα ακόμη ξενοδοχείο.

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες ο Μπράνσον ευελπιστεί να παρουσιάσει και το υπαίθριο γυμναστήριο στο αεροδρόμιο Χίθροου που προέκυψε από ανακαίνιση του Virgin Clubhouse.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή