Η συγχώνευση των ελβετικών μονάδων της UBS και της Credit Suisse θα μπορούσε να ολοκληρωθεί ήδη από την 1η Ιουλίου, ανέφερε υψηλόβαθμο στέλεχος της UBS την Τρίτη.

Η UBS, η οποία εξαγόρασε την πρώην ανταγωνίστριά της Credit Suisse πέρυσι μετά την κατάρρευση της τράπεζας, είχε δηλώσει προηγουμένως ότι οι δύο μονάδες θα συνδυαστούν κατά το τρίτο τρίμηνο.

Η Sabine Keller-Busse, πρόεδρος της UBS Switzerland, δήλωσε στην εφημερίδα Neue Zuercher Zeitung ότι το σχέδιο προχωρούσε «πολύ καλά»  προσθέτοντας ότι «η συγχώνευση θα μπορούσε να γίνει μέχρι την 1η Ιουλίου 2024».

Τέλος εποχής και με τη «βούλα» για την Credit Suisse – Ολοκληρώθηκε το mega deal

Οι πελάτες θα αρχίσουν να μεταφέρονται στα συστήματα πληροφορικής της UBS κατά τη διάρκεια του 2025, είπε η Keller-Busse.

Η συγχώνευση των μητρικών εταιρειών της UBS και της Credit Suisse ολοκληρώθηκε στα τέλη του περασμένου μήνα.

Η νέα τράπεζα

Η απορρόφηση της Credit Suisse από την UBS άφησε την Ελβετία με μια ενιαία παγκόσμια τράπεζα, η οποία έχει ισολογισμό περίπου διπλάσιο από το μέγεθος της ετήσιας οικονομικής παραγωγής της χώρας.

Ο τρόπος με τον οποίο η UBS προχωρά στην ενσωμάτωση του μακροχρόνιου ανταγωνιστή της αποτελεί βασικό κριτήριο για την επιτυχία της συμφωνίας.

Η Keller-Busse, η οποία επανέλαβε ότι θα υπάρξουν 3.000 απολύσεις στην Ελβετία λόγω της συνολικής συγχώνευσης, ρωτήθηκε επίσης εάν θα ήθελε να διαδεχθεί τον διευθύνοντα σύμβουλο της UBS Sergio Ermotti, ο οποίος αναμένεται να παραιτηθεί τα επόμενα τρία χρόνια περίπου.

Θεωρείται ως μία από τις πιθανές υποψήφιες.
«Έχω μια από τις πιο ενδιαφέρουσες δουλειές στον τραπεζικό κλάδο», είπε στην εφημερίδα. «Σε αυτό επικεντρώνομαι, όπως πάντα. Όλες αυτές οι εικασίες είναι άσχετες για μένα».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή