Προωθώντας εφαρμογές γνωριμιών οι Ιάπωνες αξιωματούχοι ενθαρρύνουν τους ανύπαντρους πολίτες τους να βγουν έξω  σε μια προσπάθεια να υποστηρίξουν τον γάμο εν μέσω ρεκόρ χαμηλών ποσοστών γεννήσεων, σύμφωνα με το CNBC.

Η Μητροπολιτική Κυβέρνηση του Τόκιο βρίσκεται στην πρώτη γραμμή τέτοιων προσπαθειών και αναμένεται να κυκλοφορήσει τη δική της εφαρμογή γνωριμιών που υποστηρίζεται από την κυβέρνηση ήδη από φέτος.

Ιαπωνία: Οι πλούσιοι της χώρας θα επενδύσουν 1,4 τρισ. δολάρια επιπλέον μέχρι το 2030

Ήδη, υλοποιεί το πρόγραμμα δοκιμής εφαρμογών γνωριμιών που ονομάζεται «Tokyo Futari Story», το οποίο στοχεύει να ταιριάξει άτομα που χρησιμοποιούν τεχνητή νοημοσύνη. Το «Futari» αναφέρεται σε ένα ζευγάρι ή μια δυάδα στην Ιαπωνία, μια χώρα όπου το να μένεις μόνος και ανύπαντρος έχει γίνει όλο και πιο φυσιολογικό.

Το Tokyo Futari Story

Το Tokyo Futari Story ζητά από τους συμμετέχοντες να υποβάλουν διάφορα έγγραφα ταυτοποίησης, συμπεριλαμβανομένων φορολογικών εντύπων που επαληθεύουν το ετήσιο εισόδημα και επίσημο πιστοποιητικό άγαμης κατάστασης. Οι χρήστες κάνουν επίσης ένα διαγνωστικό τεστ, ώστε η εφαρμογή να μπορεί να μάθει για τις αξίες τους και τι αναζητούν σε έναν σύντροφο.

Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα The Asahi Shimbun, η επίσημη έκδοση της εφαρμογής με χρέωση θα απαιτεί από τους χρήστες να υπογράψουν ότι δεσμεύονται σοβαρά στην αναζήτηση συντρόφου για γάμο και δεν αναζητούν περιστασιακή σχέση.

Οι αξιωματούχοι ελπίζουν ότι η εφαρμογή, που λειτουργεί από ιδιωτική εταιρεία, θα αμβλύνει τα προβλήματα αξιοπιστίας που ταλαιπωρούν τις υπάρχουσες εφαρμογές γνωριμιών, ανέφερε η εφημερίδα, προσθέτοντας ότι η πόλη είχε επενδύσει 1,28 εκατ. δολάρια στο έργο.

Αν και ο ιδιώτης ανάδοχος που εμπλέκεται στο «Tokyo Futari Story» δεν έχει εντοπιστεί, τουλάχιστον μία τοπική κυβέρνηση στο Τόκιο έχει υπογράψει συμφωνία συνεργασίας με τον τοπικό κολοσσό εφαρμογών γνωριμιών Tapple με στόχο την παροχή υποστήριξης συναντήσεων και γάμου σε πολίτες.

Η Tapple έχει υπογράψει τουλάχιστον έξι άλλες συμφωνίες συνεργασίας με τοπικές κυβερνήσεις σε όλη την Ιαπωνία, συμπεριλαμβανομένων των Ureshino, Hokkaido και Himeji.

Η εταιρεία λέει ότι εργάζεται για να βοηθήσει στην επίλυση του ζητήματος της μείωσης των ποσοστών γεννήσεων, αυξάνοντας την ευαισθητοποίηση σχετικά με τις ασφαλείς εφαρμογές αντιστοίχισης.

Το δημογραφικό πρόβλημα

Το 2023, ο αριθμός των μωρών που γεννήθηκαν στην Ιαπωνία μειώθηκε για όγδοη συνεχόμενη χρονιά σε νέο ιστορικό χαμηλό, σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία. Εν τω μεταξύ, ο αριθμός των γάμων μειώθηκε κάτω από το μισό εκατομμύριο για πρώτη φορά σε 90 χρόνια, κρουώντας τον κώδωνα του κινδύνου.

Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Έρευνας για τον Πληθυσμό και την Κοινωνική Ασφάλιση ο πληθυσμός της Ιαπωνίας θα μειωθεί κατά περίπου 30% έως το 2070 και θα διαμορφωθεί στα 87 εκατομμύρια.

Αυτό αναμένεται να έχει αρνητικές επιπτώσεις στο εργατικό δυναμικό της Ιαπωνίας, το οποίο ήδη αντιμετωπίζει σοβαρές ελλείψεις. Οι Ιάπωνες εργαζόμενοι εργάζονται ήδη τις περισσότερες ώρες  στον κόσμο.

Ο πιθανός αντίκτυπος στην κοινωνία και την οικονομία της Ιαπωνίας ώθησε τον κορυφαίο κυβερνητικό εκπρόσωπο να υποσχεθεί «πρωτοφανή βήματα» για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Τα κυβερνητικά μέτρα στήριξης των γεννήσεων

Σύμφωνα με το γραφείο του Πρωθυπουργού Fumio Kishida, τα επόμενα έξι ή επτά χρόνια πριν από τη δεκαετία του 2030 είναι η τελευταία ευκαιρία της Ιαπωνίας να αναστρέψει τη μείωση του ποσοστού γεννήσεων και επιταχύνει μια σειρά πολιτικών για να το πράξει.

Αυτές οι πολιτικές περιλαμβάνουν την παροχή περισσότερων κεφαλαίων για την ανατροφή των παιδιών και την υποστήριξη για περισσότερες εγκαταστάσεις παιδικής μέριμνας στη χώρα.

Εκτός από την  εφαρμογή γνωριμιών, το Τόκιο χορηγεί επίσης εκδηλώσεις για singles για να συναντηθούν ως μέρος της προσπάθειάς της να προωθήσει τον γάμο. Η κυβέρνηση έχει επίσης δημοσιεύσει οδηγίες που παρέχουν συμβουλές γνωριμιών και μόδας, συμπεριλαμβανομένων προτεινόμενων σημείων ραντεβού στην πόλη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Μαρινάκης για αναβάθμιση Scope: Επιβεβαιώθηκαν για μια ακόμα φορά οι θετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας
Επικαιρότητα |

Μαρινάκης για αναβάθμιση Scope: Επιβεβαιώθηκαν ξανά οι θετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας

«Η έκθεση της Scope υπογραμμίζει μεταξύ άλλων την ταχεία μείωση του δημόσιου χρέους, την επίτευξη ισχυρών πλεονασμάτων, τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων» είπε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος