Στο Borgo Egnazia, πολυτελές τουριστικό συγκρότημα στο οποίο συχνάζει η Μαντόνα και ο Τζάστιν Τίμπερλεϊκ, στη νότια Ιταλία, θα διεξαχθεί η σύνοδος κορυφής των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της G7 από τις 13 ως τις 15 Ιουνίου.

G7: Προειδοποιεί τις μικρές κινεζικές τράπεζες για τους δεσμούς τους με τη Ρωσία

Αυτό το μέγα θέρετρο στην Απουλία, που είναι χτισμένο στις ακτές της Αδριατικής στην κοινότητα Φαζάνο, βρίσκεται στα μέσα του δρόμου ανάμεσα στις πόλεις Μπρίντιζι και Μπάρι, που διαθέτουν τα δύο μεγαλύτερα αεροδρόμια της περιοχής.

Χάρη στις παρθένες παραλίες της, την γαστρονομία της, τους αιωνόβιους ελαιώνες της και την πολιτιστική της κληρονομιά, η Απουλία έχει γίνει εδώ και περίπου δέκα χρόνια δημοφιλής προορισμός και για τους ξένους τουρίστες.

Η πρωθυπουργός της ιταλικής κυβέρνησης Τζόρτζια Μελόνι κάνει εκεί τις καλοκαιρινές διακοπές της, συμβάλλοντας στη φήμη αυτής της περιοχής που επισκιαζόταν για καιρό από πιο κλασικούς προορισμούς, όπως η Τοσκάνη.

Το άνοιγμα πολυτελών ξενοδοχείων συνέβαλε στην προσέλκυση πελατείας υψηλού επιπέδου, συμπεριλαμβανομένων αστέρων του Χόλιγουντ που διαθέτουν σχεδόν απεριόριστο προϋπολογισμό.

Τεχνητό χωριό

Σε αυτό ακριβώς το πελατολόγιο στοχεύει το Borgo Egnazia, ένα τεχνητό χωριό που έχει χτιστεί από την αρχή, όπως οι Ντίσνεϊλαντ. Το σύνθημά του “Πουθενά αλλού” συνοψίζει το φιλόδοξο όραμά του.

Με πολλές πισίνες και τη δική του “πιατσέτα” (πλατεία), η σειρά αυτή από κτίσματα παραδοσιακού στυλ ανάμεσα στις ελιές και τη θάλασσα αποτελεί ιδανικό οχυρό για την προστασία της ιδιωτικής ζωής των ενοίκων του, οι οποίοι μπορούν να έχουν ήσυχες συναντήσεις με άλλους, κάνοντας περιπάτους στα πλακόστρωτα, γεμάτα λουλούδια, δρομάκια του.

Επίσης οι διαμένοντες δεν χρειάζεται να εγκαταλείψουν το θέρετρο για να διασκεδάσουν ή να ψυχαγωγηθούν, καθώς αυτό διαθέτει πολλά μέρη για τους σκοπούς αυτούς: μπαρ, εστιατόρια (μεταξύ των οποίων ένα με αστέρι Μισελέν), μπουτίκ ρούχων και καταστήματα με διακοσμητικά, spa, αθλητικές εγκαταστάσεις κλπ. Το τίμημα για τις υπηρεσίες αυτές θα πρέπει να υπολογίζεται σε τουλάχιστον 2.000 ευρώ τη διανυκτέρευση σε δίκλινο δωμάτιο τα σαββατοκύριακα του Ιουνίου.

Η ιταλικής καταγωγής Αμερικανίδα τραγουδίστρια Μαντόνα το έχει ήδη επισκεφθεί τρεις φορές, κυρίως για να γιορτάσει τα γενέθλιά της: το 2016, το 2017 και ξανά το 2021.

Πριν από αυτήν, ο Αμερικανός τραγουδιστής και ηθοποιός Τζάστιν Τίμπερλεϊκ είχε παντρευτεί στην πλατεία του το 2012 με την ηθοποιό Τζέσικα Μπίελ, παρουσία 80 προσκεκλημένων σε τελετή με προϋπολογισμό εκατομμυρίων ευρώ.

Η επιλογή να συναντηθούν οι ηγέτες της G7 στην όαση αυτή για κροίσους, την απομονωμένη από τον υπόλοιπο κόσμο, μακριά από τις διαδηλώσεις και τα επεισόδια που συνόδευσαν ορισμένες φορές στο παρελθόν τις συνόδους αυτού του είδους, θεωρείται αναπόφευκτο να μην προκαλέσει κριτικές. Πολλώ μάλλον που τα μέσα ενημέρωσης δεν θα έχουν πρόσβαση εκεί και προβλέπεται η εγκατάστασή τους καθ’όλη τη διάρκεια της συνόδου κορυφής σε κέντρο Τύπου στο Μπάρι, κάπου 60 χιλιόμετρα μακριά.

Το 2017, κατά την σύνοδο κορυφής της προηγούμενης ιταλικής προεδρίας της Ομάδας των Επτά, οι ηγέτες είχαν συναντηθεί στην Ταορμίνα, στην Σικελία, μια μικρή πόλη χτισμένη σε έναν λόφο απέναντι από την Αίτνα, επίσης δημοφιλές μέρος σε πολλές προσωπικότητες από τον Ρίτσαρντ Μπάρτον και την Ελίζαμπεθ Τέιλορ ως τον Όσκαρ Ουάιλντ και τον Έρνεστ Χέμινγουεϊ.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα