Στην υπογραφή σύμβασης για την έκδοση ενός μακροπρόθεσμου ομολογιακού δανείου έως 28 εκατ. ευρώ με την Alpha Bank προχώρησε η Alkanor,  100% θυγατρική του Ομίλου Dimand, για τη χρηματοδότηση της ανάπτυξης του ακινήτου που στέγαζε το ιστορικό πολυκατάστημα ΜΙΝΙΟΝ.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, το έργο αφορά στην μετασκευή τμήματος του Ακινήτου επιφανείας 13.800 τ.μ. περίπου, σε σύγχρονο κτίριο μεικτών χρήσεων (εμπορικά καταστήματα και γραφεία) βελτιωμένης ενεργειακής συμπεριφοράς και μειωμένου περιβαλλοντικού αποτυπώματος. Η ανάπτυξη στοχεύει στην πιστοποίηση LEED στο υψηλό επίπεδο GOLD.

Dimand: Το ιστορικό κτήριο του Μινιόν λάμπει ξανά

Σημειώνεται ότι η Alkanor έχει έρθει σε συμφωνία για την εκμίσθωση του συνόλου του ακινήτου στον Όμιλο Inditex και τη Δ.Ε.Η., η δε λειτουργία του προγραμματίζεται για το τέλους του τρέχοντος έτους.

Ένα σύγχρονο, βιοκλιματικό κτήριο στην «καρδιά» της Αθήνας

Tο Μινιόν επιστρέφει στα τέλη του 2024, ως ένα σύγχρονο βιοκλιματικό κτήριο μεικτών χρήσεων, επισημαίνει η Dimand. Στη νέα του μορφή, όπως αναπτύσσεται από την Dimand, θα φιλοξενεί γραφεία και καταστήματα, ενώ σε αυτόνομο κτήριο επί των οδών Δώρου και Σατωβριάνδου, θα δημιουργηθούν κατοικίες.

Tο ακίνητο του Μινιόν «ξαναζεί» ως ένα σύγχρονο και περιβαλλοντικά φιλικό έργο, με χαμηλό ανθρακικό αποτύπωμα και καταναλώσεις. Εκτός από το ότι αποτελεί ένα εμβληματικό κτήριο, που όμως παρέμενε κλειστό επί 25 χρόνια, είναι ο συνδετικός κρίκος της πλατείας Ομονοίας και του άξονα της Πατησίων, με κύριο τοπόσημο το Αρχαιολογικό Μουσείο.

Το νέο, «πράσινο» κτήριο, με προδιαγραφές που είναι βασισμένες στο πρότυπο σύστημα αειφόρου ανάπτυξης LEED, έχει στόχο την πιστοποίηση στο υψηλό επίπεδο Gold. Είναι σχεδιασμένο ώστε να διαθέτει υψηλού επιπέδου θερμομόνωση, ηχομόνωση και σκίαση, καθώς και συστήματα φωτισμού, τα οποία θα λειτουργούν ανάλογα με την κίνηση των χρηστών του. Επιπλέον, η κατανάλωση του νερού θα είναι μειωμένη, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα εξοικονόμησης νερού.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
Παπαδόγλου (Nexi Ελλάδος): Μεταρρυθμίσεις και κίνητρα για την προσέλκυση επενδύσεων και ταλέντων
Επιχειρήσεις |

Παπαδόγλου (Nexi Ελλάδος): Μεταρρυθμίσεις και κίνητρα για την προσέλκυση επενδύσεων και ταλέντων

«Οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να δίνουν στην αγορά την ευκαιρία να "αναπνέει" προκειμένου να αναπτύσσεται σταθερά», ανέφερε ο Νίκος Παπαδόγλου στο 28th Annual Economist Government Roundtable