Δύο κόσμοι που άλλοτε ήταν ξεχωριστοί και απόμακροι έχουν αρχίσει να έρχονται πιο κοντά. Η Wall Street και αρκετοί επενδυτές έχουν εντοπίσει μια νέα ευκαιρία και ένας πακτωλός χρημάτων ήδη εισρέει προς αυτήν την κατεύθυνση. Ο λόγος για τον χώρο του αθλητισμού που γίνεται ολοένα και μεγαλύτερο θέλγητρο για τους Αμερικανούς επενδυτές, αναφέρει το Barron’s.

Δεν χρειάζεται κανείς να κοιτάξει πιο πέρα από τις δύο τελευταίες μεγάλες αγοραπωλησίες: Ο David Rubenstein, συνιδρυτής και συμπρόεδρος της The Carlyle Group, αγόρασε την ομάδα baseball Baltimore Orioles για 1,725 δισ. δολάρια τον Μάρτιο και ο Josh Harris, συνιδρυτής της Apollo Group Management, αγόρασε την ομάδα αμερικανικού ποδοσφαίρου Washington Commanders για 6 δισ. δολάρια τον Ιούλιο.

Το NBA εξετάζει την επέκτασή του εκτός Αμερικής

Επενδυτικές εταιρείες αποκτούν μερίδια ή ολόκληρες ομάδες, πρωταθλήματα και παγκόσμιες διοργανώσεις, από το γυναικείο ποδόσφαιρο και το καβάλημα ταύρου μέχρι το λακρός και την ιστιοπλοΐα, ενώ ορισμένοι επενδύουν σε εταιρείες που σχετίζονται άμεσα με τον αθλητισμό, όπως για παράδειγμα η απόκτηση μεριδίου από τον George Pyne της Bruin Capital σε μια εταιρεία που ασχολείται με τοποθέτηση γκαζόν σε γήπεδα.

Πρόκειται για ένα ρευστό, ανομοιογενές οικοσύστημα που διαμορφώνεται από μια χούφτα πρωτοπόρων εταιρειών ιδιωτικών κεφαλαίων. Ως εκ τούτου, υπάρχουν πολύ λίγες επιλογές που είναι εισηγμένες στο χρηματιστήριο για τους ιδιώτες επενδυτές, αλλά αυτό μάλλον θα αλλάξει σύντομα, καθώς όλο και περισσότερες επενδυτικές εταιρείες εισέρχονται στην αθλητική μάχη και οι απλοί πολίτες φωνάζουν για να πάρουν το δικό τους κομμάτι, αναφέρει το Barron’s.

«Οι Αμερικανοί έρχονται» στην Ευρώπη

Πλούσιοι Αμερικανοί ελέγχουν πλέον ή κατέχουν σημαντικά μερίδια των μισών από τις 20 ομάδες της Premier League.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Eldridge Industries, Todd Boehly, κατέχει την Τσέλσι, ενώ ο δισεκατομμυριούχος Wes Edens, συνιδρυτής της Fortress Investment Group, έχει μερίδιο στην Aston Villa. Επίσης, ο γίγαντας ιδιωτικών κεφαλαίων Silver Lake κατέχει μερίδιο στην Μάντσεστερ Σίτι. Οι Αμερικανοί αγοράζουν επίσης ποδοσφαιρικές ομάδες υψηλού προφίλ στην Ιταλία και τη Γαλλία. Η Red Bull αγόρασε επίσης μειοψηφικό μερίδιο στην αγγλική ομάδα ποδοσφαίρου δεύτερης κατηγορίας Leeds United και θα γίνει ο κύριος χορηγός φανέλας της την επόμενη σεζόν.

Οι εταιρείες ιδιωτικών κεφαλαίων και οι επικεφαλής τους διαθέτουν βουνά από χρήματα παρκαρισμένα. Ο αποκλεισμός τους από τέτοιες επενδύσεις θα μπορούσε να περιορίσει αποτελεσματικά τις αποτιμήσεις των αθλητικών οργανισμών. Τα κεφάλαια από ιδιωτικές επενδυτικές εταιρείες είναι ιδιαίτερα κρίσιμης σημασίας ειδικά σε νεότερα πρωταθλήματα όπως το ράγκμπι ή το βόλεϊ, ή στα γυναικεία πρωταθήματα χρειάζονται αυτές τις ροές κεφαλαίων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport
Betshop.gr: Αναστέλλει τη λειτουργία της η πλατφόρμα διαδικτυακού στοιχήματος
Business of Sport |

Αναστέλλει τη λειτουργία της η Betshop.gr - Κατάσχεσε η εφορία τον τραπεζικό λογαριασμό εξυπηρέτησης πελατών της

Η εταιρεία B2B GAMING SERVICES που διαχειρίζεται τη Betshop.gr κάνει γνωστή την κατάσχεση του τραπεζικού λογαριασμού των πελατών της από τις φορολογικές αρχές