Ο Έλβις Πρίσλεϊ, γνωστός ως «ο βασιλιάς του ροκ εν ρολ», είναι ο επόμενος τραγουδιστής που θα μπορούσε να αναβιώσει σε μορφή ολογράμματος για live παραστάσεις από τη σουηδική εταιρεία ψυχαγωγίας Pophouse.

Η Pophouse, συνιδρυτής της οποίας είναι ο Μπιορν Ουλβέους των Abba, έχει κάνει συζητήσεις με τους ιδιοκτήτες της πνευματικής ιδιοκτησίας του Πρίσλεϊ για να επαναφέρει τον Αμερικανό σταρ σε μορφή ψηφιακού άβαταρ για συναυλίες, αναφέρουν οι Financial Times.

Η Sony Music κατέχει τα δικαιώματα για το έργο του μουσικού, ενώ η πνευματική ιδιοκτησία που περιλαμβάνει την εικόνα και το ομοίωμα του Πρίσλεϊ ανήκει στην επενδυτική εταιρεία Authentic Brands Group. Οι συζητήσεις μεταξύ της Pophouse, της Sony και της ABG έχουν επικεντρωθεί σε μια εμπορική συνεργασία και όχι σε πώληση των μουσικών δικαιωμάτων ή της πνευματικής ιδιοκτησίας, σημειώνουν οι FT.

Οι συνομιλίες προχωρούν

Αυτό σημαίνει ότι μια συμφωνία θα ήταν διαφορετική από την πρόσφατη εξαγορά των δικαιωμάτων μουσικής και εικόνας του ροκ συγκροτήματος Kiss ύψους 300 εκατ. δολαρίων. Η Pophouse θα δημιουργήσει ένα ζωντανό μουσικό σόου με ψηφιακά avatars των μελών των Kiss, παρόμοιο με το Abba Voyage, το σόου του Λονδίνου που περιλαμβάνει ψηφιακές εκδοχές των μελών του σουηδικού συγκροτήματος. Δεν είναι βέβαιο ότι θα επιτευχθεί συμφωνία, πρόσθεσαν άτομα που βρίσκονται κοντά στις συνομιλίες.

Ο Ουλβέους των Abba υπαινίχθηκε μια πιθανή συνεργασία σε ένα συνέδριο ιδιωτικών κεφαλαίων στο Βερολίνο νωρίτερα αυτό το μήνα, λέγοντας ότι «θα ήθελε να συνεργαστεί με τον Έλβις. Θα ήθελα να δω τον νεαρό Έλβις να ζωντανεύει ξανά». Στο ίδιο συνέδριο είχε μιλήσει και ο Κόνι Γιόνσον, πρόεδρος της επενδυτικής εταιρείας EQT και συνιδρυτήε της Pophouse, ο οποίος είπε ότι ενώ ο Πρίσλεϊ πραγματοποιούσε εμφανίσεις μόνο για το αμερικανικό κοινό κατά τη διάρκεια της καριέρας του «ίσως ο υπόλοιπος κόσμος θα ήθελε να τον δει».

Οι θαυμαστές του στο Λονδίνο θα μπορούν να δουν μια ολογραφική εκδοχή του Πρίσλεϊ ήδη από τον ερχόμενο Νοέμβριο, καθώς μια επιχείρηση με την ονομασία Layered Reality θα εγκαινιάσει την εμπειρία «Elvis Evolution», η οποία σύμφωνα με την ιστοσελίδα της θα ενσωματώνει εικονική πραγματικότητα και ολογραφικές προβολές.

Η Pophouse ξεκίνησε να επενδύει σε μουσικούς καταλόγους πριν από δύο χρόνια, αποκτώντας το πλειοψηφικό μερίδιο των καταλόγων των σουηδικών dance συγκροτημάτων Avicii και Swedish House Mafia.

Η εταιρεία αποτελεί επίσης τον κύριο επενδυτή και συμπαραγωγό πίσω από την εικονική συναυλία Abba Voyage. Η Pophouse απέκτησε επίσης τον μουσικό κατάλογο της Σίντι Λάουπερ. Ο Περ Σάντιν, διευθύνων σύμβουλος της Pophouse, ήταν προηγουμένως διευθύνων σύμβουλος της Universal Music Sweden και πρόεδρος της Universal Music στην περιοχή της Σκανδιναβίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus
Betshop.gr: Αναστέλλει τη λειτουργία της η πλατφόρμα διαδικτυακού στοιχήματος
Business of Sport |

Αναστέλλει τη λειτουργία της η Betshop.gr - Κατάσχεσε η εφορία τον τραπεζικό λογαριασμό εξυπηρέτησης πελατών της

Η εταιρεία B2B GAMING SERVICES που διαχειρίζεται τη Betshop.gr κάνει γνωστή την κατάσχεση του τραπεζικού λογαριασμού των πελατών της από τις φορολογικές αρχές