Πτωτικά κινούνται οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για τον πληθωρισμό που κινήθηκε με χαμηλότερο ρυθμό από το αναμενόμενο.

Η απόδοση του 10ετούς υποχώρησε κατά 11 μονάδες βάσης στο 4,293% και τους διετούς κατά σχεδόν 13 μονάδες βάσης στο 4,706%.

Ομόλογα ΗΠΑ: Τι προβλέπουν για τις αποδόσεις 55 στρατηγικοί αναλυτές

Σημάδια χαλάρωσης των πληθωριστικών πιέσεων στις ΗΠΑ δείχνουν τα στοιχεία για το Δείκτη Τιμών Καταναλωτή (ΔΤΚ)  που παρέμεινε αμετάβλητος το Μάιο, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας.

Ο ΔΤΚ, ένας ευρύς δείκτης πληθωρισμού που μετρά ένα καλάθι με το κόστος αγαθών και υπηρεσιών σε ολόκληρη την αμερικανική οικονομία, παρέμεινε αμετάβλητος τον μήνα, ενώ αυξήθηκε κατά 3,3% σε ετήσια βάση, χαμηλότερα από το αναμενόμενο. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα του Dow Jones ανέμεναν μηνιαία αύξηση 0,1% και ετήσια 3,4%.

Εξαιρουμένων των ευμετάβλητων τιμών των τροφίμων και της ενέργειας, ο δομικός ΔΤΚ αυξήθηκε κατά 0,2% σε μηνιαία βάση και κατά 3,4% σε ετήσια βάση, έναντι των αντίστοιχων εκτιμήσεων για 0,3% και 3,5%

Το βλέμμα στη Fed

Ωστόσο, ο πληθωρισμός  παραμένει πάνω από το στόχο του 2% της Federal Reserve, η οποία σήμερα ολοκληρώνει την συνεδρίαση για τη νομισματική πολιτική.

Η Fed αναμένεται να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια την Τετάρτη. Ωστόσο, οι επενδυτές θα παρακολουθούν στενά την καθοδήγηση της κεντρικής τράπεζας και τη συνέντευξη τύπου μετά τη συνεδρίαση για νέες ενδείξεις σχετικά με το πώς θα μπορούσε να μοιάζει η πορεία για τα επιτόκια.

Η κεντρική τράπεζα πρόκειται επίσης να ανακοινώσει τις τριμηνιαίες οικονομικές προβλέψεις της, οι οποίες θα παρέχουν πληροφορίες για τις προσδοκίες των υπευθύνων χάραξης πολιτικής για την οικονομία και τη νομισματική πολιτική – συμπεριλαμβανομένων των περικοπών των επιτοκίων που αναμένουν φέτος.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές