Ώθηση από τα καλύτερα του αναμενομένου στοιχεία για την πορεία του πληθωρισμού στις ΗΠΑ παίρνει σήμερα η Wall Street, η οποία καταφέρνει να αφήσει πίσω της την εσωστρέφεια των προηγούμενων ημερών, αν και αναμένει περισσότερα από την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Federal Reserve.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει άνοδο 0,71% στις 39.021 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει κέρδη 0,86% στις 5.421 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 1,26% στις 17.561 μονάδες.

Ομόλογα ΗΠΑ: Αποκλιμάκωση αποδόσεων μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό

Η αγορά αντιδρά θετικά καθώς ο δείκτης τιμών καταναλωτή παρέμεινε σταθερός για τον μήνα Μάιο, χαμηλότερος από την εκτίμηση του Dow Jones για μηνιαία αύξηση 0,1%. Σε ετήσια βάση, ο δείκτης του πληθωρισμού αυξήθηκε κατά 3,3%, το οποίο επίσης ήταν χαμηλότερο των προσδοκιών.

Με το βλέμμα στη Fed

Η Wall Street δέχθηκε κάποια πίεση το τελευταίο διάστημα λόγω της ανησυχίας ότι τα υψηλότερα επιτόκια της Fed θα επηρεάσουν αρνητικά την οικονομία. Ωστόσο, τα στοιχεία για τον πληθωρισμό επανέφεραν τις προσδοκίες για τις επόμενες κινήσεις της Fed.

Σε επίπεδο τίτλων, η μετοχή της Oracle σημειώνει άλμα 9%, με την αγορά να εστιάζει στις πρόσφατα ανακοινωθείσες συμφωνίες cloud του κατασκευαστή λογισμικού με την Google και το OpenAI.

Πέραν των παραπάνω, οι επενδυτές αναμένουν την ολοκλήρωση της διήμερης συνεδρίασης πολιτικής της Fed, η οποία θα φέρει την απόφαση για την πολιτική επιτοκίων. Η προσοχή είναι στην συνέντευξη Τύπου του προέδρου της Fed Jerome Powell.

Ενώ η τιμολόγηση της αγοράς δείχνει ότι η Fed θα διατηρήσει το βασικό της επιτόκιο δανεισμού στο εύρος μεταξύ 5,25%-5,5%, η αγορά θα παρακολουθεί τις ενημερώσεις στη Σύνοψη των Οικονομικών Προβολών των αξιωματούχων, οι οποίες θα μπορούσαν να ξεκαθαρίσουν την πορεία της πολιτικής. Οι επενδυτές ανησυχούν ολοένα και περισσότερο ότι η πρόσφατη ανακοίνωση της ισχυρής αγοράς εργασίας και ο σταθερός πληθωρισμός υποστηρίζουν ένα περιβάλλον υψηλότερων επιτοκίων.

«Η αγορά θα επικεντρωθεί σε οποιαδήποτε αναφορά –μέσα στη δήλωση της Fed, στο dot – plot ή στα σχόλια του προέδρου Powell – σχετικά με την αγορά εργασίας, δεδομένων των παρατηρήσεων του Powell ότι οι ενδείξεις θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε χαλάρωση των επιτοκίων», δήλωσε ο Quincy Krosby της LPL Financial.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street