Να απορροφήσει τις πιέσεις της Jumbo και της Motor Oil προσπαθεί αυτήν την ώρα το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο επιστρατεύει την δεικτοβαρή Coca Cola προκειμένου να κρατηθεί στα επίπεδα των 1.450 μονάδων.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει άνοδο 0,09% στις 1.450,00 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 32,4 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 6,5 εκατ. τεμάχια. Κέρδη 0,11% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.522,77 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός πτώση 0,02% στις 1.297,15 μονάδες.

Αντίρροπες δυνάμεις

Το ΧΑ προσπαθεί να ισορροπήσει εν μέσω αντίρροπων δυνάμεων και να κρατήσει τα επίπεδα των 1.450 μονάδων, εωσότου υπάρξει κάποια ορατότητα από την άλλη όχθη του Ατλαντικού στο μέτωπο του πληθωρισμού. Οι κινήσεις στο μεταξύ παραμένουν επιλεκτικές, με τον όγκο της αγοράς να μην έχει ξεπεράσει καν τα 7 εκατ. τεμάχια.

Αυτήν την εβδομάδα οι τζίροι της αγοράς δεν έχουν ξεπεράσει τα 100 εκατ. ευρώ, μια εικόνα που έρχεται λίγο από το παρελθόν και όταν οι περισσότερες κινήσεις έρχονταν από τα εγχώρια χαρτοφυλάκια. Και πράγματι, αυτό που παρατηρείται στο ταμπλό αυτές τις ημέρες είναι ότι οι μεγάλες κινήσεις απουσιάζουν, καθώς οι ξένοι τηρούν μια πιο επιφυλακτική στάση μετά τις ευρωεκλογές και ενόψει της απόφασης της Federal Reserve για την κατεύθυνση της νομισματικής πολιτικής.

Πάντως, το ΧΑ δείχνει να μπορεί να κρατήσει την πρώτη και κοντινή στήριξη των 1.445 μονάδων, καθώς η απώλεια της θα φέρει τον γενικό δείκτη στην κύρια στήριξη των 1.423 μονάδων. Στον FTSE 25 η κοντινή στήριξη είναι στις 3.497 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός, που είναι και ο οδηγός της αγοράς, έχει στις 1.268 μονάδες κοντινή στήριξη, με τις 1.228 μονάδες να είναι η κύρια.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, η Jumbo σημειώνει απώλειες 2,31%, με την Motor Oil να χάνει 1,24%. Ήπια πτωτικά κινούνται οι Εθνική, Τιτάν, Μυτιληναίος, Alpha Bank, Autohellas, Cenergy και Σαράντης.

Στον αντίποδα, Coca Cola, Βιοχάλκο, ΓΕΚ Τέρνα και Quest σημειώνουν κέρδη που ξεπερνούν το 1%, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι ΕΛΧΑ, Eurobank, ΕΥΔΑΠ, Ελλάκτωρ, ΔΕΗ, Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΠΑΠ, Aegean, Λάμδα, ΟΤΕ, Πειραιώς και Τέρνα Ενεργειακή

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών