Τα σκαμπανεβάσματα στο χρηματιστήριο Αθηνών συνεχίστηκαν και σήμερα, με την αγορά όμως να ξεπερνά τον πρώτο σκόπελο από το διεθνές μέτωπο, τα στοιχεία δηλαδή του αμερικανικού πληθωρισμού, και να επιβεβαιώσει για ακόμη μία φορά τη σταθεροποίηση πέριξ των 1.450 μονάδων.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,17% στις 1.451,24 μονάδες, ενώ σήμερα κινήθηκε μεταξύ 1.448,06 μονάδων (-0,05%) και 1.459,79 μονάδων (+0,76%). Ο τζίρος ανήλθε στα 107,5 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 26,2 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 4,6 εκατ. τεμάχια αξίας 11,7 εκατ. ευρώ.

Wall Street: Πληθωριστική… ώθηση – Αναμένει και τη Fed

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με άνοδο 0,23% στις 3.527,09 μονάδες, ενώ στο +0,08% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές και ο Mid Cap και στις 2.311,06 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,32% στις 1.301,57 μονάδες.

Διεθνείς αναταράξεις

Το ΧΑ προσπάθησε και σήμερα να «περιηγηθεί» σε ένα ναρκοθετημένο διεθνές περιβάλλον, επιβεβαιώνοντας για ακόμη μία φορά τη ζώνη των 1.450 μονάδων. Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ ήταν εν τέλει καλύτερα του αναμενομένου, ενώ μένει να αποδειχθεί εάν θα υπάρξει κάποια επίδραση της τάσης στις κατευθύνσεις που θα δώσει σήμερα η Federal Reserve, μετά τη συνεδρίαση της.

Παρόλα αυτά η επιφυλακτικότητα παραμένει, ειδικά μετά από τις ευρωεκλογές της Κυριακής, καθώς πλέον η αβεβαιότητα σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ειδικά από το μέτωπο της Γαλλίας, επηρεάζει σημαντικά τη στρατηγική των ξένων. Και μέχρι τώρα, η μεγάλη εξίσωση που θα πρέπει να λύσουν οι επενδυτές είναι αυτή που “μετρά” τον πολιτικό κίνδυνο.

Τα δεδομένα γι’ αυτήν την εξίσωση είναι ακόμη θολά, οδηγώντας σε διάφορα σενάρια που οι επενδυτές καλούνται να συνυπολογίσουν στις στρατηγικές τους. Και όταν υπάρχουν πολλά σενάρια, η επιφυλακτικότητα δύσκολα θα αφήσει τους αγοραστές. Άλλωστε, τούτο φαίνεται και στη συναλλακτική δραστηριότητα, καθώς αυτήν την εβδομάδα οι τζίροι της αγοράς δεν έχουν ξεπεράσει τα 100 εκατ. ευρώ, μια εικόνα που έρχεται λίγο από το παρελθόν και όταν οι περισσότερες κινήσεις έρχονταν από τα εγχώρια χαρτοφυλάκια. Και πράγματι, αυτό που παρατηρείται στο ταμπλό αυτές τις ημέρες είναι ότι οι μεγάλες κινήσεις απουσιάζουν.

Πάντως, το ΧΑ δείχνει να μπορεί να κρατήσει την πρώτη και κοντινή στήριξη των 1.445 μονάδων, καθώς η απώλεια της θα φέρει τον γενικό δείκτη στην κύρια στήριξη των 1.423 μονάδων. Στον FTSE 25 η κοντινή στήριξη είναι στις 3.497 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός, που είναι και ο οδηγός της αγοράς, έχει στις 1.268 μονάδες κοντινή στήριξη, με τις 1.228 μονάδες να είναι η κύρια.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, η ΕΛΧΑ, η Quest και η Βιοχάλκο ξεχώρισαν με κέρδη που ξεπέρασαν το 2%, ενώ άνω του 1% ήταν η άνοδος σε Coca Cola, ΓΕΚ Τέρνα, Ελληνικά Πετρέλαια, Alpha Bank, Eurobank και Πειραιώς. Ήπια ανοδικά έκλεισαν οι Τέρνα Ενεργειακή, Aegean, Μυτιληναίος, Autohellas, Ελλάκτωρ, Τιτάν και ΔΕΗ.

Στον αντίποδα, Cenergy και Jumbo βρέθηκαν στο επίκεντρο της πτώσης, κλείνοντας στο -2,43% και -2,01% αντίστοιχα. Άνω του 1% ήταν η πτώση σε Motor Oil και Εθνική, ενώ ήπια πτωτικά έκλεισαν οι Σαράντης, ΕΥΔΑΠ, Λάμδα, ΟΠΑΠ και ΟΤΕ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών