Σε ασταθή ύδατα παραμένει και σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο αν και προσπαθεί να κινηθεί σε υψηλότερα επίπεδα, έχει κάποια «βαρίδια» που δεν επιτρέπουν να κερδίσει έδαφος και να αφήσει πίσω του το διήμερο των αναταράξεων.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει άνοδο 0,47% στις 1.455,55 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 4,6 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 1,1 εκατ. τεμάχια. Κέρδη 0,48% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.535,75 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός άνοδο 0,27% στις 1.300,89 μονάδες.

Δεύτερη προσπάθεια ανάκαμψης στις ευρωαγορές

Παραμένει η επιφυλακτικότητα

Η αγορά δεν μπορεί να ξεπεράσει την επιφυλακτικότητα που αυξήθηκε απότομα μετά από τις ευρωεκλογές της Κυριακής, καθώς πλέον η αβεβαιότητα σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ειδικά από το μέτωπο της Γαλλίας, επηρεάζει σημαντικά τη στρατηγική των ξένων. Και μέχρι τώρα, η μεγάλη εξίσωση που θα πρέπει να λύσουν οι επενδυτές είναι αυτή που “μετρά” τον πολιτικό κίνδυνο.

Τα δεδομένα γι’ αυτήν την εξίσωση είναι ακόμη θολά, οδηγώντας σε διάφορα σενάρια που οι επενδυτές καλούνται να συνυπολογίσουν στις στρατηγικές τους. Και όταν υπάρχουν πολλά σενάρια, η επιφυλακτικότητα δύσκολα θα αφήσει τους αγοραστές.

Εκτός των ευρωπαϊκών αβεβαιοτήτων, το κλίμα σήμερα επηρεάζεται και από την αναμονή των στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, όπως και την καθοδήγηση της Federal Reserve σχετικά με την κατεύθυνση της νομισματικής της πολιτικής. Η πρώτη ανακοίνωση αναμένεται στις 15:30, όταν και θα είναι η ανοιχτή η ελληνική αγορά, ενώ η δεύτερη θα έρθει αφού κλείσει η διαπραγμάτευση στη Λ. Αθηνών.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, Coca Cola, Ελλάκτωρ, ΕΛΧΑ, Cenergy και Ελληνικά Πετρέλαια σημειώνουν κέρδη που ξεπερνούν το 1%, δίνοντας σημαντικά στηρίγματα στην αγορά. Ήπια ανοδικά κινούνται οι ΕΥΔΑΠ, ΔΕΗ, Τέρνα Ενεργειακή, Eurobank, ΟΠΑΠ, Σαράντης, Πειραιώς, Βιοχάλκο, ΟΤΕ, Λάμδα, Alpha Bank, Aegean, ΓΕΚ Τέρνα, Motor Oil και Τιτάν.

Στον αντίποδα, σε αρνητικά εδάφη κινούνται οι Εθνική, Quest, Jumbo, Autohellas και Μυτιληναίος, με τη βαρύτητά τους να συγκρατεί τις ανοδικές πιέσεις των υπολοίπων τίτλων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών