Ανοδικά κινούνται οι τιμές του χρυσού σημειώνοντας άνοδο περίπου 0,8%, μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για τον πληθωρισμό που αναζωπύρωσαν τις προσδοκίες για τις μειώσεις των αμερικανικών επιτοκίων.

Η τιμή του χρυσού σημείωσε άνοδο 0,6% στα 2.329,29 δολάρια ανά ουγγιά. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ σημείωσαν άνοδο 0,8% στα 2.345,30 δολάρια.

Traders: Βλέπουν μείωση των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο – Αισιοδοξία για τον ρυθμό αποκλιμάκωσης

Ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή (ΔΤΚ) παρέμεινε σταθερός σε μηνιαία βάση τον Μάιο, κάτω από τις προσδοκίες για άνοδο 0,1%. Ο δομικός αυξήθηκε κατά 0,2%, επίσης κάτω από τις προβλέψεις των οικονομολόγων για αύξηση 0,3%.

Ο πληθωρισμός και η νομισματική πολιτική

Ο ΔΤΚ σημείωσε άνοδο 3,3% σε ετήσια βάση μετά από αύξηση 3,4% τον Απρίλιο. Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters είχαν προβλέψει ότι ο ΔΤΚ θα κινούταν με ρυθμό 3,4% σε ετήσια βάση.

Τα δεδομένα «βάζουν ξανά στο τραπέζι δύο μειώσεις επιτοκίων… αυτό είναι που βοηθά τον χρυσό, επειδή τα χαμηλότερα επιτόκια θα βοηθήσουν τα μη τοκοφόρα περιουσιακά στοιχεία όπως ο χρυσός», δήλωσε ο Chris Gaffney, πρόεδρος παγκόσμιων αγορών στην EverBank, προσθέτοντας ότι η πτώση στο δολάριο λόγω των προσδοκιών χαμηλότερων επιτοκίων υποστηρίζει επίσης την τιμή του χρυσού.

Ο δείκτης του δολαρίου υποχώρησε 0,9% και η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου μειώθηκε στο χαμηλότερο επίπεδο από την 1η Απριλίου.

Οι traders αύξησαν τα στοιχήματά τους στην τιμή σε 50 μονάδες βάσης της χαλάρωσης της πολιτικής της Fed (bps), ή δύο ποσοστιαίων περικοπών έως το τέλος του τρέχοντος έτους, από 40 bps πριν από τα στοιχεία του ΔΤΚ. Τα στοιχήματα για μείωση επιτοκίων στη συνεδρίαση της Fed τον Σεπτέμβριο αυξήθηκαν σε περίπου 70% από περίπου 54% πριν από τα στοιχεία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Commodities