Επενδύσεις άνω του 1 δισ. ευρώ δρομολογεί στην ελληνική αγορά η Brook Lane Capital την επόμενη πενταετία. Αυτό ανέφερε χθες ο ιδρυτής του επενδυτικού fund, Aziz Francis στο πλαίσιο παρουσίασης των νέων γραφείων της ΕΥ σε κτιριακό συγκρότημα που θα ανεγερθεί στην πρώην «Kodak» στο Μαρούσι με την «The Grid» τονίζοντας πως τα project που σχεδιάζονται εστιάζουν στη δημιουργία γραφείων και κατοικιών.

Σύμφωνα με τον κ. Francis, η ομάδα της Brook Lane κατάφερε την τελευταία τετραετία χάρη στη σκληρή δουλειά των ανθρώπων της, να δημιουργήσει ένα ισχυρό χαρτοφυλάκιο ακινήτων στην Ελλάδα, με ένα μεγάλο ποσοστό αυτών να ενσωματώνουν υψηλά περιβαλλοντικά πρότυπα.

Έπεσαν οι υπογραφές Lamda με Brook Lane για τον πύργο γραφείων στο Ελληνικό

Χαρακτήρισε τα νέα γραφεία της ΕΥ που θα παραδοθούν το 2026, ορόσημο για την Brook Lane, τονίζοντας πως θα αποτελέσουν την απαρχή για την ανάπτυξη παρόμοιων project στην χώρα. «Αυτό το κτήριο (πρώην Kodak) είναι ένα από τα πολλά επιτυχημένα project που ελπίζουμε να λανσάρουμε στην Αθήνα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Το «The Grid» και το σήμα στους επενδυτές

Επεσήμανε ακόμη πως αποτελεί ένα πολύ ιδιαίτερο project για τον ίδιο καθώς η πρώτη φορά που ασχολήθηκε με αυτό ήταν πριν από περίπου δέκα χρόνια, «στην κορύφωση και στις πιο σκοτεινές ημέρες της ελληνικής κρίσης» και δήλωσε περήφανος για το τελικό αποτέλεσμα.

Υπογράμμισε πως σηματοδοτεί και μια νέα εποχή για την Αθήνα αφού αντανακλά την εξέλιξη της αγοράς ενώ εκτίμησε πως το συγκεκριμένο project θα οδηγήσει περισσότερους διεθνείς επενδυτές να νιώσουν εμπιστοσύνη και να επενδύσουν στην Ελλάδα, συμμετέχοντας όπως είπε στο ελληνικό story που καθορίζει σήμερα όλο το ευρωπαϊκό περιβάλλον.

Οι επενδύσεις της Brook Lane στην Ελλάδα

Η Brook Lane ιδρύθηκε από τον Aziz Francis, διαχειριστή κεφαλαίων με εμπειρία στη Morgan Stanley και στη Spinnaker Capital. Όπως έχει δηλώσει στο παρελθόν ο κ. Francis, «η ελληνική αγορά προσφέρει πολύ μεγάλες ευκαιρίες έπειτα από ένα κώμα 10 χρόνων».

Το fund έχει καταφέρει να χτίσει σημαντική παρουσία στην Ελλάδα. Πέρα από την σύμπραξη με την Noval για την δημιουργία του office Campus 50.000 τ.μ. στο ακίνητο που φιλοξενούσε επί χρόνια το εργοστάσιο της «Kodak» στο Μαρούσι έχει επενδύσει από κοινού για την ανάπτυξη υπερσύγχρονου πύργου μικτής χρήσης ύψους περίπου 150 μέτρων με περίπου 40 ορόφων στο βόρειο τμήμα του Ελληνικού κοντά στη λεωφόρο Βουλιαγμένης.

O πύργος μικτής χρήσης που θα κατασκευαστεί στο Ελληνικό από την Brook Lane και την Lamda Development

Ο ουρανοξύστης στο Ελληνικό

Στον ουρανοξύστη φαίνεται ότι θα αναπτυχθούν κατοικίες και πολυτελή δωμάτια ξενοδοχείου και βάσει χρονοδιαγράμματος θα παραδοθεί το 2028. Από το 2019 στοχεύει χαρτοφυλάκια ακινήτων που βγαίνουν προς πώληση από τις τράπεζες, έχοντας ήδη εξαγοράσει χαρτοφυλάκιο της Alpha Bank έναντι περίπου 95 εκατ. ευρώ.

Στο τελευταίο περιλαμβάνεται το κτίριο που στεγάζει τα γραφεία της Vodafone στο Χαλάνδρι και η έκθεση αυτοκινήτων της Porsche στη Μεταμόρφωση ενώ έχει αγοράσει κτίριο της Microsoft στη λεωφόρο Κηφισίας και δύο πακέτα συνολικά 370 ακινήτων αξίας 84 εκατ. ευρώ από τη Eurobank.

Επίσης το 2020 απέκτησε το γνωστό εμπορικό κέντρο South Polis στο Παλαιό Φάληρο, το οποίο κατασκευάστηκε τη “χρυσή” εποχή από τον Μπάμπη Βωβό αλλά τελικά περιήλθε λόγω χρεών στην Alpha Bank, η οποία και το έβγαλε σε διαγωνισμό προς πώληση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις