Στιγμές αγωνίας βιώνει η οικογένεια Παλαμήδη, ιδιοκτήτρια του εργοστασίου Pal που τυλίχθηκε στις φλόγες στην Κάτω Κηφισιά. Ο επικεφαλής της εταιρείας, Βασίλης Παλαμήδης μίλησε στον ΟΤ για την πυρκαγιά που ξέσπασε στις εγκαταστάσεις της εταιρείας του, εμφανώς ανήσυχος για την επιχείρηση κατάσβεσης που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Κάτω Κηφισιά: Iσχυρή έκρηξη και μεγάλη φωτιά σε εργοστάσιο 

Σύμφωνα με τον κ. Παλαμήδη, η Πυροσβεστική τον ενημέρωσε πως η επιχείρηση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και εκφράζουν την εκτίμηση πως σύντομα θα μπορέσουν να κατασβήσουν πλήρως την πυρκαγιά.

Υπογραμμίζει πως η πυρκαγιά επικεντρώνεται στους αποθηκευτικούς χώρους της μονάδας, στους οποίους προκάλεσε τεράστιες καταστροφές ενώ πληροφορείται πως προκλήθηκε ζημιά στις γραμμές παραγωγής.

Δηλώνει ωστόσο πως αδυνατεί αυτή τη στιγμή να εκτιμήσει το μέγεθος της ζημίας, επισημαίνοντας πως μόλις ολοκληρωθεί η επιχείρηση κατάσβεσης τότε θα υπάρξουν και ασφαλέστερα συμπεράσματα.

80 χρόνια παρουσίας στην αγορά

Η Παλαμήδης ΑΕ είναι μια εταιρεία με σχεδόν 80 χρόνια παρουσίας στην αγορά, η οποία δραστηριοποιείται στην κατασκευή ανοξείδωτων σκευών μαγειρικής και απασχολεί περίπου 130 εργαζομένους (στοιχεία 2022). Η εταιρεία ανήκει στον Βασίλη Παλαμήδη, σύζυγο της πρώην αναπληρώτριας υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα.

Παράλληλα, αναπτύσσει εμπορική δραστηριότητα αντιπροσωπεύοντας την νοτιοκορεάτικη μάρκα Glasslock γυάλινων φαγητοδοχείων και δίνει μέρος των προϊόντων της φασόν σε τρίτους. Εκτός από την κατηγορία μαγειρικών σκευών αναπτύσσει παραγωγική δραστηριότητα και στις συσκευασίες τροφίμων με εξαγωγές σε Κύπρο, Ιταλία και βαλκανικές χώρες.

Κάτω Κηφισιά: Iσχυρή έκρηξη και μεγάλη φωτιά σε εργοστάσιο 

Σύμφωνα με τις ετήσιες οικονομικές καταστάσεις για τη χρήση 2022, ο κύκλος εργασιών ανήλθε στα 23,6 εκατ. ευρώ από 17,6 εκατ. ευρώ ενώ τα αποτελέσματα προ φόρων διαμορφώθηκαν σε 403 χιλ. ευρώ από 536 χιλ. ευρώ. Κατά την ίδια χρήση, καταβλήθηκαν 550.000,00 € μερίσματα προς τους μετόχους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
Παπαδόγλου (Nexi Ελλάδος): Μεταρρυθμίσεις και κίνητρα για την προσέλκυση επενδύσεων και ταλέντων
Επιχειρήσεις |

Παπαδόγλου (Nexi Ελλάδος): Μεταρρυθμίσεις και κίνητρα για την προσέλκυση επενδύσεων και ταλέντων

«Οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να δίνουν στην αγορά την ευκαιρία να "αναπνέει" προκειμένου να αναπτύσσεται σταθερά», ανέφερε ο Νίκος Παπαδόγλου στο 28th Annual Economist Government Roundtable