Τα «καρδιοχτύπια»

«Κληρώνει» τις επόμενες ημέρες για το νέο υπουργικό συμβούλιο. Και τα «καρδιοχτύπια» όσων δεν συναντήθηκαν με τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, «ακούγονταν» μέχρι το γραφείο μου. Ξέρετε «τα μολύβια κάτω», οι στενοί συνεργάτες στα γραφεία των υπουργών και υφυπουργών να εκπονούν σενάρια επί σεναρίων και να προσπαθούν να βρουν τις καραμπόλες, και με το βλέμμα… του πόνου στο τριψήφιο! Αυτό είναι το κλίμα και οι εικόνες που μπορεί να συναντήσει σε διάφορα υπουργικά γραφεία. Η αγορά όμως – εγχώρια και διεθνής – ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για την τύχη του οικονομικού επιτελείου….

Σταθεροί!

Ας αρχίσουμε, λοιπόν, από την πλατεία Συντάγματος. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, με προεξάρχοντα τον κ. Κωστή Χατζηδάκη, δεν φαίνεται να αλλάζει. Και ιδιαίτερα ο υπουργός. Ίσως γίνουν ορισμένες αλλαγές σε χαμηλότερα κλιμάκια πχ σε επίπεδο γενικών γραμματέων. Διότι ο κ. Χατζηδάκης συμβολίζει την συνέχιση της οικονομικής πολιτικής. Κι αυτό είναι κρίσιμο θέμα σ’ αυτή τη φάση!

Με ερωτηματικό

Στο υπουργείο Ανάπτυξης, ο κ. Κώστας Σκρέκας διαχειρίστηκε το θέμα της ακρίβειας – μία από τις αιτίες της εκλογικής ήττας της Νέας Δημοκρατίας. Δεδομένου ότι αφανής «υπερυπουργός» στην προκειμένη περίπτωση είναι ο υπουργός Επικρατείας κ. Ακης Σκέρτσος, όσο κι αν φαίνεται «αναλώσιμος» ο κ. Σκρέκας δεν είναι εύκολη η απομάκρυνση του. Από την άλλη πλευρά στα αρνητικά του καταγράφεται η κακή σχέση με την αγορά – φάνηκε στην τελευταία γενική συνέλευση του ΣΕΒΤ και όσα είπε ο πρόεδρος του συνδέσμου κ. Γιάννης Γιώτης. Είναι εύκολο να «θυσιαστεί» αλλά χωρίς ουσιώδη αποτελέσματα. Ως εκ τούτου υπάρχει ερωτηματικό….

Ο κ. Θόδωρος Σκυλακάκης

Ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος κ. Θόδωρος Σκυλακάκης φαίνεται πως είναι προτιμητέος για την θέση του Επιτρόπου – πόσο μάλλον εάν η Ελλάδα αποσπάσει το χαρτοφυλάκιο της Ενέργειας. Σ΄ αυτή την περίπτωση είναι πιθανό να τον αντικαταστήσει η υφυπουργός του κυρία Αλεξάνδρα Σδούκου, η οποία ως τώρα έχει δώσει καλά δείγματα γραφής. Η οποία παρεμπιπτόντως μάλλον σκοπεύει να πολιτευθεί στις επόμενες εθνικές εκλογές!

Ο κ. Χρήστος Σταϊκούρας

Ο υπουργός Μεταφορών κ. Χρήστος Σταικούρας, που βρέθηκε σ΄αυτή τη θέση μετά από την απομάκρυνση του από το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, φαίνεται πως δύσκολα θα μακροημερεύσει. Κυρίως του χρεώνεται η καραμανλική του προέλευση και ιδιαίτερα το γεγονός ότι την περιφέρεια την οποία χρεώθηκε, της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, οι εκλογικές επιδόσεις ήταν πολύ χαμηλές – το καραμανλικό σύστημα της περιοχής δεν φαίνεται να κινητοποιήθηκε όσο έπρεπε….

——————-

Από τους Φούρνους στον… Ηρακλή

Και από τα οικονομικά υπουργεία να πάμε στο επιχειρείν του ποδοσφαίρου.

Ο κ. Παναγιώτης Μονεμβασιώτης, ιδιοκτήτης της εταιρείας «Βενέτη» και προσφάτως και της εταιρείας «Παγωτά Δωδώνη», έχει και αθλητικές ανησυχίες. Δεν προέκυψαν πρόσφατα, αλλά έχουν ένα βάθος χρόνου! Ηταν ιδιοκτήτης του Απόλλωνα Νέας Σμύρνης. Ε, εντός των ημερών πρόκειται να αποκτήσει και τις μετοχές του Ηρακλή, της άτυχης και ιστορικής ποδοσφαιρικής ομάδας της Θεσσαλονίκης. Μαθαίνω πως δεν θα αργήσουν να πέσουν οι υπογραφές!

——————-

Επιχειρηματικό Πάρκο Φυλής

Νέα ενδιαφέροντα σας έχω και για μία παραχώρηση.

Ο λόγος για το «Επιχειρηματικό Πάρκο Φυλής». Ως γνωστόν το ΤΑΙΠΕΔ έχει ανακοινώσει τη διαδικασία της παραχώρησης του μεγάλου ακινήτου με σκοπό την προσέλευση επενδυτών για την αξιοποίηση της έκτασης των περίπου 450 στρεμμάτων που ανήκει στο δήμο Φυλής στην Αττική.

Το ΤΑΙΠΕΔ μάλιστα εφάρμοσε για πρώτη φορά μία νέα μορφή διαγωνιστικής διαδικασίας. Αυτή του ανταγωνιστικού διαλόγου.

Πλησιάζει η καταληκτική προθεσμία της 17ης Ιουνίου για την εκδήλωση ενδιαφέροντος.

Και όπως μαθαίνω, το ΤΑΙΠΕΔ βολιδοσκόπησαν όχι μόνο οι συνήθεις «ύποπτοι» της ελληνικής επιχειρηματικής σκηνής αλλά εκδηλώνεται και ευρωπαϊκό ενδιαφέρον.

Υπομονή και θα μάθουμε…

——————-

Ο κ. Λεωνίδας Μπόμπολας

Και να σας αφήσω για σήμερα με το deal της χθεσινής ημέρας.

Αναφέρομαι στο κλείσιμο της επιχειρηματικής συμφωνίας ανάμεσα στη Motor Oil και την Ελλάκτωρ. Ο ενεργειακός όμιλος αποκτά την Ηλέκτωρ που ανήκει κατά 94,44% στον όμιλο των παραχωρήσεων και της ανάπτυξης ακινήτων.

Το ερώτημα είναι τι θα απογίνει το υπόλοιπο 5,56% το οποίο ανήκει στον κ. Λεωνίδα Μπόμπολα.

Μαθαίνω από την αγορά ότι προσώρας η Motor Oil δεν θα κινηθεί για την εξαγορά του.

Άλλωστε δεν έχει και κάποιον ιδιαίτερο λόγο. Η Motor Oil θα είναι το απόλυτο αφεντικό.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Inside Stories