Η κρίσιμη ανακοίνωση του ΔΤΚ των ΗΠΑ εξέπληξε θετικά, με τους Αμερικάνους να ανακοινώνουν 3,3% γενικό πληθωρισμό ΥοΥ (από 3,4%) και 3,4% δομικό (από 3,6%). Κι η επενδυτική όρεξη καλά κρατεί.

Ο Γενικός Δείκτης έχει επιβεβαιωμένη αντίσταση στις 1470 μονάδες, στις οποίες σταμάτησαν οι αγορές την Τρίτη.

Με επόμενο στόχο τα νέα πολυετή υψηλά στις 1540, και -γιατί όχι- τελικό αποδέκτη τη ζώνη των 1700 έως το τέλος του 2024.

Με τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών να επιβάρυναν το momentum, χωρίς ωστόσο να διαφαίνονται σημαντικά ρήγματα στην κραταιά ανοδική τάση, τόσο στην Αθήνα όσο και στις λοιπές ευρωαγορές.

Από την άλλη, το αισιόδοξο επενδυτικό κλίμα στις ΗΠΑ παραμένει, με τους δύο βασικούς δείκτες S&P500 και Nasdaq Composite να καταγράφουν νεότερα ιστορικά υψηλά.

Με ώθηση από την άμβλυνση των πληθωριστικών πιέσεων, καθώς ο ΔΤΚ Μαϊου ανακοινώθηκε χαμηλότερος τόσο σε σχέση με τις προγούμενες μετρήσεις σε ετήσια και μηνιαία βάση, όσο και σε σχέση με τα αναμενόμενα μεγέθη.

Στο ελληνικό Χρηματιστήριο, η ώριμη συμπεριφορά συνεχίζεται, καθώς το ταμπλό απορροφά για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση τις ρευστοποιήσεις που προέρχονται κυρίως από βραχυπρόθεσμους παίκτες, εξαιτίας της πολιτικής ασάφειας των ημερών.

Επιμένουμε ανοδικά, τουλάχιστον όσο συντηρούνται οι 1420 μονάδες, που δεν έχουν καν απειληθεί.

Τα χαρτιά του ομίλου Viohalco έβγαλαν μια πρώτη κίνηση, καθώς ΕΛΧΑ και ΒΙΟ πρωταγωνίστησαν με θετικές αποδόσεις. Εξάλλου, και τα δύο φαντάζουν υποτιμημένα ως προς τη χρηματοοικονομική τους εικόνα, ενώ η CENER έχει υπεραποδώσει πολλούς μήνες, κυριολεκτικά ασταμάτητη σε ιστορικά υψηλά.

Αντίθετα, η ΜΠΕΛΑ πιέστηκε από πωλητή που αρνείται να αφήσει τη ζώνη των 27 ευρώ, παρά το γεγονός ότι από τον 25άρη η μετοχή έχει ίσως τα μεγαλύτερα περιθώρια ανόδου. Και το μέρισμα (1€) έρχεται.

Μαζί με ΑΡΑΙΓ, που κι εκείνη έχει πιεστεί, χωρίς προφανή λόγο.

ΟΠΑΠ, ΜΥΤΙΛ, ΕΕΕ, TITC είναι ακόμα 4 χαρτιά που συντηρούν την τάση, με καλά διαγράμματα που οδηγούν σε υψηλότερες αποτιμήσεις.

Το ζεύγος ΓΕΚΤΕΡΝΑ-ΤΕΝΕΡΓ απασχολεί ακόμα τους επενδυτές με την πολυαναμενόμενη συμφωνία, και μόνο θετικά μπορούμε να δούμε αυτήν την περίπτωση.

Για το placement στην ΕΤΕ (υπολ. 18%), ο Πρωθυπουργός πήρε θέση αναφέροντας ότι θα επανεξεταστεί μετά το καλοκαίρι. Κάτι που ίσως δώσει αέρα στις πιεσμένες ΑΛΦΑ και ΠΕΙΡ για ένα γρήγορο ραλάκι.

Στις επόμενες εβδομάδες, θα κυριαρχήσει το πολιτικό παιχνίδι, τόσο εγχώρια-εσωκομματικά όσο και στα διεθνή, με κορωνίδα τις εκλογές στη Γαλλία. Θα δούμε με σκεπτικισμό τα αποτελέσματα, είτε υπάρξει ακροδεξιά νίκη είτε όχι, αξιολογώντας και τα ποσοστά όταν αυτά έρθουν.

Επενδυτικό ενδιαφέρον για την ΚΟΥΑΛ. Αύριο 13/6 η επαναληπτική ΓΣ (31/5 χ. απαρτία) για την εγκριση της σημαντικής ΑΜΚ ύψους 30,1 εκατ. με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων της Εταιρίας και δικαιώματα προεγγραφής για την απόκτηση τυχών αδιάθετων μετοχών υπέρ των μετόχων που θα ασκήσουν πλήρως τα δικαιώματα προτίμησης― με καταβολή μετρητών και την έκδοση μέχρι και 27.345.120 νέων κοινών, άυλων, ονομαστικών μετά ψήφου μετοχών, ονομαστικής αξίας είκοσι οκτώ λεπτών του ευρώ (0,28€) η κάθε μία. Διψήφια κέρδη για τη μετοχή, στον ρυθμό της προεξόφλησης.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα ο Αντικριστής