Θετικά κινήθηκαν ως επί το πλείστον οι αγορές της Ασίας σήμερα, στη σκιά της απόφασης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ να διατηρήσει το επιτόκιο ομοσπονδιακών κεφαλαίων στο 5,25% έως 5,5%, ενώ μετατόπισε το «dot plot» για μόνο μία μείωση επιτοκίων φέτος.

Ωστόσο, το διάγραμμα dot plot έδειξε επίσης μια πιο επιθετική πολιτική μειώσεων για το 2025 — αναμένονται πλέον τέσσερις μειώσεις επιτοκίων συνολικού ύψους μιας πλήρους ποσοστιαίας μονάδας, από τρεις.

Στις αγορές, ο Kospi της Νότιας Κορέας οδήγησε τα κέρδη, σημειώνοντας άνοδο 1,39%, ενώ ο μικρής κεφαλαιοποίησης Kosdaq σημείωσε άνοδο 0,6%.

Ο Nikkei 225 της Ιαπωνίας σημείωσε άνοδο 0,56%, ενώ ο Topix έκλεισε οριακά χαμηλότερος. Το CSI 300 της ηπειρωτικής Κίνας έκλεισε κατά 0,12% υψηλότερα.

Ο S&P/ASX 200 της Αυστραλίας σημείωσε άνοδο 0,8%, ανακάμπτοντας μετά από δύο ημέρες απωλειών.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ κέρδισε 1,23%, κυρίως λόγω των κερδών στις μετοχές των εταιρειών ηλεκτρικών οχημάτων παρά την επιβολή δασμών από την Ευρωπαϊκή Ένωση κατά 38% στις κινεζικές κατασκευαστές ηλεκτρικών οχημάτων.

Η εταιρεία EV BYD είχε κορυφαία απόδοση σήμερα, σημειώνοντας άνοδο πάνω από 6%, ενώ οι αντίστοιχοι Nio και Li Auto είδαν τις μετοχές τους να ανεβαίνουν κατά 2,77% και 1,85% αντίστοιχα.

Οι αναλυτές της Citi δήλωσαν ότι η αύξηση των δασμών είναι «γενικά θετική» σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις τους από 25% έως 30%. «Οι τιμωρητικοί δασμοί θα μπορούσαν να έχουν αντίκτυπο στον τομέα των ηλεκτρικών οχημάτων, αλλά δεν θα εκτροχιάσουν τη συνεχιζόμενη ανάκαμψη της Κίνας», δήλωσε η Citi.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές