Περιορίζει τις απώλειες ο χρυσός, μετά την απροσδόκητη υποχώρηση του πληθωρισμού χονδρικής στις ΗΠΑ που τροφοδότησε τις προσδοκίες για δυο μειώσεις επιτοκίων μέσα στο 2024, παρά τις προβλέψεις της Fed για μία.

Η τιμή του πολύτιμου μετάλλου υποχώρησε κατά 0,2% στα 2.318,47 δολάρια ανά ουγγιά. Οι τιμές υποχώρησαν ενδοσυνεδριακά στα 2303,84 δολάρια πριν την ανακοίνωση των στοιχείων. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 0,9% στα 2.333,70 δολάρια.

Ομόλογα ΗΠΑ: Συνεχίζεται η καθοδική πορεία των αποδόσεων

Οι τιμές παραγωγού στις ΗΠΑ υποχώρησαν απροσδόκητα τον Μάιο εν μέσω χαμηλότερου ενεργειακού κόστους, υποδεικνύοντας ότι ο πληθωρισμός υποχώρησε μετά την άνοδο που κατέγραψε  το πρώτο τρίμηνο.

«Η αγορά πιστεύει ότι πιθανότατα θα υπάρξουν περισσότερες από μία μειώσεις φέτος, και γι’ αυτό δεν βλέπετε ισχυρότερη πίεση πωλήσεων στην αγορά χρυσού, και το πιο σημαντικό, γι ‘αυτό βλέπουμε τις αποδόσεις των ομολόγων να πέφτουν σήμερα» εξηγεί στο Reuters o Jim Wyckoff, ανώτερος αναλυτής στην Kitco Metals.

Οι αποδόσεις των αμερικανικών 10ετών ομολόγων αναφοράς υποχώρησαν στα πιο χαμηλά επίπεδά τους από την 1η Απριλίου.

Η νομισματική πολιτική

Η τιμολόγηση της χρηματαγοράς έδειξε ότι οι traders αύξησαν τα στοιχήματά τους σε περίπου 50 μονάδες βάσης χαλάρωσης της πολιτικής της Fed (bps) ή μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, από 40 bps πριν από τα στοιχεία για τον πληθωρισμό.

Η Fed διατήρησε σταθερά τα επιτόκια την Τετάρτη και προέβλεψε μόνο μία μείωση επιτοκίων το 2024 παρά την πρόοδο στον πληθωρισμό, καθώς η ανάπτυξη και η ανεργία παρέμειναν σε επίπεδα καλύτερα από αυτά που η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ θεωρεί βιώσιμα μακροπρόθεσμα.

Επιβράδυνση του πληθωρισμού σημειώθηκε επίσης στα στοιχεία του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή , ο οποίος δεν μεταβλήθηκε τον Μάιο.

Το ασήμι υποχώρησε 1,5% στα 29,27 δολάρια η ουγγιά, η πλατίνα κατά 0,7% στα 956,80 δολάρια και το παλλάδιο κατά 0,7% στα 900,10 δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Commodities