Συνεχίζεται η αποκλιμάκωση των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό χονδρικής που υποχώρησε απροσδόκητα.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου υποχώρησε κοντά στις δυο μονάδες βάσης στο 4,273%, ενώ ενδοσυνεδρικά άγγιξε το χαμηλότερο επίπεδο από την 1η Απριλίου (4,24%).

Wall Street: Ώθηση στην αγορά από τα στοιχεία για τις τιμές παραγωγού – «Χωλαίνει» ο Dow

Η απόδοση του διετούς κατέγραψε πτώση κοντά στις πέντε μονάδες βάσης στο 4,705%. Οι αποδόσεις και οι τιμές κινούνται σε αντίθετες κατευθύνσεις και μία μονάδα βάσης ισοδυναμεί με 0,01%.

Πληθωρισμός και αγορά εργασίας

Ο Δείκτης Τιμών Παραγωγού υποχώρησε κατά 0,2% τον Μάιο και είναι μια ευπρόσδεκτη είδηση για τους επενδυτές που αναζητούν ενδείξεις μείωσης των πληθωριστικών πιέσεων. Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones περίμεναν ότι οι τιμές θα σημειώσουν άνοδο 0,1% τον μήνα.

Τα εβδομαδιαία στοιχεία αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας  ανήλθαν σε 242.000, πολύ πάνω από τα 225.000 που προέβλεπαν οι οικονομολόγοι. Τα στοιχεία ενισχύουν τις προσδοκίες ότι η Federal Reserve έχει δει  ότι τα αυξημένα επιτόκια έχουν σφίξει την οικονομία.

Η Fed διατήρησε σταθερά τα επιτόκια στο 5,25%-5,50% ενώ στις επικαιροποιημένες τριμηνιαίες προβλέψεις της αναφέρει ότι θα μειώσει τα επιτόκια μόλις μία φορά αργότερα φέτος, σε σχέση με τρεις μειώσεις επιτοκίων που είχε προβλέψει τον Μάρτιο. Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ εξέφρασε ελαφρά αισιοδοξία ότι ο πληθωρισμός παραμένει σε τροχιά επιστροφής προς τον στόχο του 2% της Fed, επιτρέποντας κάποια χαλάρωση της πολιτικής τους επόμενους μήνες.

«Ο πληθωρισμός μειώθηκε τον περασμένο χρόνο, αλλά παραμένει αυξημένος», ανέφερε η δήλωση μετά τη συνεδρίαση. «Τους τελευταίους μήνες, σημειώθηκε μέτρια περαιτέρω πρόοδος προς τον στόχο του 2% της Επιτροπής για τον πληθωρισμό».

Οι αποδόσεις των ομολόγων υποχώρησαν στην προηγούμενη συνεδρίαση καθώς ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή παρέμεινε αμετάβλητος τον Μάιο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές